Kikapcs

A Csongrád-Csanád megyeieket hívta jótékonykodásra Vujity Tvrtko

“Csongrád-Csanád megye, ottani Barátaim, Ti következtek!!!” – kezdte szombat reggeli Facebook posztját Vujity Tvrtko, aki az idén is előkapta Magyarország megyéit bemozgósító, jótékonysági versengését. A játék – amelyre a Szeged365 olvasói tömegesen hívták fel figyelmünket – lényege egyszerűbb, mint megborítani a nagyi vasárnapi húslevesét egy adag szegedi fűszerpaprikával:

  • az adott megyében (jelen esetben Csongrád-Csanád megyében) lakók kommentben leírják, hogy melyik városból vagy településről követik az ismert riporter oldalát,
  • Tvrtko ezt követően a hozzászólások számát arányosítja az adott megye lakosságszámához,
  • a játék végén pedig az a megye, ahonnan arányosan a legtöbb komment fut be, egy jótékonysági fődíjjal gazdagodik. A játék már nem új, a Pulitzer-díjas, horvát származású, 2020-ban a családjával Hawaii-ra költöző riporter a korábbi évadokban fődíjként kórházi és iskolai gyermekkönyvtárakat vett és adott át, a könyvtárvásárlást mindig előadásai (melyből Szegeden is volt az elmúlt években nem is egy) és könyvei bevételeiből fedez.

TAVALY KÁRPÁTALJA VÉGZETT AZ ÉLEN

Mint posztjában írta, két éve például Vas megye nyert, a szombathelyi Markusovszky Kórház gyerekosztálya pedig egy 3.640.000 forint értékű vadonatúj gyerekkönyvtárral és egy komplett meseszobával gazdagodott. A játékban a határon túli megyék is részt vesznek, 2021-ben Kárpátalja végzett az élen, a teljes gyermekkönyvtárt személyesen vitte el még decemberben.

BÉKÉS MEGYE VEZET, DE MÁR NEM SOKÁIG… IGAZ?

Az első hétvége lezárt eredményei után Békés megye vezet, méghozzá magabiztosan, 2.508 ponttal – írja a legutóbb tavaly októberben Szegeden is előadást tartó Tvrtko. Mostantól ezt az eredményt kell megdöntenie mindenki másnak, mivel a Csongrád-Csanád megyei forduló szombat reggel 7:55-kor indult, a 48 óra már nagyon ketyeg, hétfő reggelig van lehetőségetek kommentelni.

Az utóbbit IDE kattintva tehetitek meg.

A kérdés már csak egy: Csongrád-Csanád megyeiek, behúzzuk?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb