Sport

Három vereség után megtört a Szedeák rossz szériája: 93–75-re nyertek a ZTE ellen

Három vereség után végre megtört a Naturtex-SZTE Szedeák rossz szériája. Szombaton ugyanis az Újszegedi Sportcsarnokban 93–75-re nyertek a szegediek a Zalaegerszeg ellen.

MÁR A JÁTÉK ELEJÉN GYORSAN 10 PONT FÖLÉ KÚSZOTT A KÜLÖNBSÉG

Három elveszített találkozót követően fogadta a Szedeák a Zalaegerszeg csapatát az Újszegedi Sportcsarnokban. A meccs zalai kosarakkal kezdődött, de 2–7 után sikerült fordítaniuk a szegedi srácoknak. Jöttek a triplák is, valamint a saját palánkuk alatt több remek védekezést is bemutattak, így folyamatosan növelték előnyüket, így gyorsan tíz pont fölé kúszott a különbség.

VÉGÜL 18 PONTTAL NYERT A SZEDEÁK

Végül 18 ponttal nyert a Szedeák, de az első pár percet leszámítva végig vezettek és uralták a találkozót, így akárcsak 2020 telén, most is egy Zalaegerszeg elleni hazai győzelemmel szakítottak meg egy három mérkőzésből álló vereségsorozatot. Ezzel a Szedeák megszerezte a szezonbeli nyolcadik sikerét.

“TOVÁBB KELL MENNÜNK EZEN AZ ÚTON”

“Volt rajtunk nyomás, a játékosokon is érezhető volt, hogy a három vereség miatt picit feszültebbek. Nagyon jó energiával kezdtük a meccset, az első félidőben több mint ötven pontot dobtunk, azt csináltuk, amit megbeszéltünk a meccs előtt. Boldog vagyok, hogy sikerült nyernünk, de tovább kell mennünk ezen az úton, ugyanígy kell játszanunk, mert ahogy eddig is elmondtuk, minden mérkőzés kiélezett. Szeretném megköszönni a szegedi közönség biztatását, ma is nagyszerű hangulatot teremtettek! További sok sikert kívánok a ZTE-nek!” – nyilatkozott a mérkőzésről Simándi Árpád, a Szedeák vezetőedzője.

A szegedi csapat legközelebb szombaton az Oroszlány vendége lesz, azt a mérkőzést az M4 Sport is élőben közvetíti.

Forrás: szte-szedeak.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb