Közélet

A nap fotója: végre van nyilvános WC a Széchenyi téren (frissítve, elvitték a kék csodát)

Évek óta (szó szerint) szorítja a Szeged belvárosában sétálókat a nyilvános WC-probléma, amely most végre úgy fest, egy csapásra megoldódott. Mint ahogy olvasói fotóinkon is látszik, napok óta egy “impozáns” kis mobil budoár díszíti a Széchenyi tér kellős közepét, vagyis, challenge accepted, van nyilvános toalett Szeged szívében.

  • Nincs elég nyilvános WC Szeged belvárosában?
  • Fogd meg a söröm, haver. Már van.

Bár nem nehéz kitalálni, hogy az óriáskerék bontásából maradt a Széchenyi tér közepén a Yoo! márkájú szaniter, a tisztesség kedvéért rákérdeztünk a polgármesteri hivatalnál, hogy miért díszeleg még kereken egy héttel később is kint a városképi jelentőségű installáció. Tripadvisoron még nincs fent a város látnivalói között, pedig ha Szegedre érkező turisták lennénk, nagyot néznénk az ízléses kis kompozíció láttán.

Amint érkezik válasz vagy elviszik (vagy mindkettő), cikkünk frissülni fog. Akkor is, ha örökre ott marad, bár, bízunk benne nem ez a terv.

FRISSÍTVE (14:29): VOLT SLOZI, NINCS SLOZI

Ez aztán villámgyors volt, alig egy órával cikkünk megjelenése után már jött is a telefon: a mobil szaniter távozott Szeged történelmi főteréről. Az önkormányzat még nem válaszolt a megkeresésünkre, viszont a Szeged Eye – t üzemeltető cég ügyvezetőjétől, Illés Anettől azt az információt kaptuk, hogy a WC-t biztosító alvállalkozójuk hétfőként gyűjti be az eszközeit, nemrég értek Szegedre, a kék bodegát pedig már szakszerűen el is vitték.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb