Közélet

Katonák közé akart hajtani egy embercsempész Szeged mellett, lövöldözés is volt

Mozgalmas hétvégét tudhatnak maguk mögött a Szeged környéki határőrök, mint a Magyar Nemzet beszámolt róla, szombat hajnalban Ruzsa térségében a katonák felé kormányozta autóját egy embercsempész, az egyik járőr félreugrott, majd több célzott lövést adott le a gépkocsi kerekeire. Az utóbbi felborult, a férfit elfogták.

RÉG NEM LÁTOTT MIGRÁNSDÖMPING VOLT A HÉTVÉGÉN

Ismét fegyvert kellett használni a déli határaink mentén járőrökre támadó embercsempész ellen.

  • Pénteken 195,
  • szombaton 385,
  • vasárnap 186 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök.

MEGPRÓBÁLT ELGÁZOLNI EGY KATONÁT

Szombaton hajnalban Ruzsa térségében kíséreltek meg a katonák feltartóztatni egy gépkocsit, amelyet feltehetően embercsempészek használtak. Az autó a katonák jelzésére nem állt meg, sőt, a vezetője a járőr felé kormányozta a járművet – írta a Magyar Nemzet.

A katona félreugrott, majd több célzott lövést adott le a gépkocsi kerekeire, amely felborult.

A szolgálatban lévő katonák és rendőrök a helyszínen több határsértőt fogtak el, akikkel szemben a további eljárást az illetékes rendőr-főkapitányság folytatja le. A Magyar Nemzet cikke szerint az idén ez már a második fegyverhasználat volt járőrre támadó embercsempész ellen. Január 6-án a harkai határátkelőnél történt hasonló eset, akkor egy furgonnal törtek át a határon az embercsempészek, akiket végül Ausztriában sikerült elfogni.

INDOKOLT VOLT A FEGYVERHASZNÁLAT

A lap kiemeli: a fegyverhasználat mindkét esetben indokolt, jog- és szakszerű volt. Mindkét rendkívüli esemény alátámasztja azt a korábban már jelzett tényt, hogy a nemzetközi szervezett bűnözés embercsempészei szinte kivétel nélkül ellenszegülnek a rendőri, katonai intézkedésnek és a járőrökre támadnak.

Hétvégi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb