Mindenmás

Már 3 hete tartják mélyaltatásban, lélegztetőgépen és műtüdős kezelésen a Magna cum Laude billentyűsét

Zenésztársukért aggódnak a Magna cum Laude tagjai, a SZIN himnuszának, a Színezd újra! című sláger megalkotói, hiszen a zenekar billentyűse súlyos állapotban, koronavírussal kórházban fekszik. Már 3 hete tartják mélyaltatásban, lélegztetőgépen és műtüdős kezelésen a férfit.

“Talán néhányan, a régi rajongók közül emlékezhettek rá. Magda Lala, Barátunk, Zenésztársunk, Testvérünk. Mi csak így nevezzük őt. Több alkalommal segítette zenekarunkat a koncertjeinken, tette még különlegesebbé Magnatofon című dalunkat, felejthetetlen billentyű játékával. Most rajtunk a sor! Nekünk kell segítenünk rajta. Az alábbi posztban találjátok felesége, Natália segítség kérését. Ha teheted, segíts Te is! Segítsünk EGYÜTT! Imádkozzunk együtt Laláért, hogy mihamarabb lássuk magunk között!” – írja Facebook-oldalán a zenekar, és közülték a zenész feleségének posztját is.

MÁR HÁROM HETE TARTJÁK MÉLYALTATÁSBAN, LÉLEGEZTETŐGÉPEN

A felesége így ír: “Néhány hete mind a ketten egyszerre kerültünk kórházba kétoldali tütőgyulladással és tüdőembóliával. Engem a covid osztályon ápoltak, Lajost azonnal az intenzívre vitték. Röviden, én már itthon folytatom a gyógyszeres kezelést. Lajos tüdejének 80 % – a gyulladásban volt mire az osztályra került. Két nap múlva lélegztetőgépre kapcsolták. Az állapota tovább romlott a következő napokban, a műtüdős kezelés mentette meg az életét. Azóta a tüdeje 100 % – a éritett a gyulladásban, nem maradt ép felület. Nagyon súlyos, életveszélyes állapotban van. Már 3 hete tartják mélyaltatásban, lélegztetőgépen és műtüdős kezelésen. Amit tudhatunk, hogy a folyamat hosszú és időigényes. A további gyógyulásához, műtéthez, kezeléseihez, rehabilitációjához, amire számítunk és amire nem, minden máshoz, amit most az élet elénk állít szeretnék gyűjtést szervezni. Amíg tudok anyagilag is kitartok, de a tartalékaink végesek.” 

Ki ne ismerné a Magna cum Laude zenekart Szegeden? A SZIN-en is többször vendégeskedő zenekartól származik a Színezd újra!, 2007-ben írt sláger, amit a fesztiválozók 2011-ben egy nagy közös dalként, együtt újraalkottak.

Forrás: Blikk, Magna cum Laude Facebook.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb