Mindenmás

Szintet léptek az embercsempészek: a Szeged melletti lövöldözés után most egy határőrre lőttek rá Szentpéterfánál

Mintha szintet léptek volna az embercsempészek az elmúlt pár napban. Ma reggel még arról számoltunk be, hogy szombat hajnalban Ruzsa térségében a katonák felé kormányozta autóját egy embercsempész, az egyik járőr félreugrott, majd több célzott lövést adott le a gépkocsi kerekeire. Nos, nem kellett sokat várni a következő akcióig, Szentpéterfánál egy kicsit jobban eldurvult a helyzet: hétfő reggel egy csempész áttört a Magyarországról Eberau felé vezető határátkelőn és tüzet nyitott a határt védő katonákra, ahova kivonult a TEK is.

KIKERÜLTE A KATONÁKAT ÉS ÁTTÖRT A SOROMPÓN

Magyar Nemzet azt írja, hogy hétfőn délelőtt egy csempész áttört a Magyarországról Eberau felé vezető határátkelőn (Güssing járás, Burgenland), és tüzet nyitott a határt védő katonákra. A lövésektől senki nem sérült meg, a sorompó áttörésekor egy határvédő azonban sérüléseket szenvedett. A csempész menekülésekor először egy szántóföldre hajtott, majd több migránssal együtt kiugrott a járműből és elbarikádozta magát. Ez az akció már javában tartott, amikor egy moldáv embercsempész is megérkezett a településre. Pont oda, ahol a rendőrök álltak. A kocsiból tizennégy, magát szírnek mondó migránst szállítottak ki. A helyszínre a TEK is nagy erőkkel kivonult egyébként. Meg nem erősített információk szerint az embercsempész nem egyedül, hanem társával együtt rejtőzött el.

VISSZAMENEKÜLT MAGYARORSZÁGRA AZ EMBERCSEMPÉSZ

Az Ausztriából érkező legfrissebb hírek szerint visszamenekült Magyarországra az az embercsempész, aki rálőtt a katonákra. A lövöldöző bűntársát és a migránsokat, akiket át akartak csempészni, az osztrák hatóságok elfogták, a szökevényt a magyar hatóságok keresik nagy erőkkel.„Az embercsempész Magyarország felé meneküléskor lőtt a katonáinkra” – írta a Twitteren Michael Bauer ezredes. Tanner Klaudia védelmi miniszter azonnal reagált a rendkívüli eseményre. “A mai incidens világossá teszi, hogy az embercsempészek szintet léptek, és az általuk elkövetett bűncselekmények új dimenziókat értek el. Örülök, hogy a bevetett katonák sértetlenül maradtak a lövésváltásban” – nyilatkozta a védelmi miniszter.

Forrás: origo.hu, Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb