Kikapcs

Összefogás a Tappancs kis védenceiért: szegedi civilek szerveznek adománygyűjtést a menhelyi állatkáknak

Princz Tamás már tavaly tavasszal bebizonyította, összefogással bármit elérhetünk. A szegedi fiatalember a Tappancs Állatvédő Alapítvány segélykérő posztja alapján a mentett állatok segítségére sietett, ahol sürgősen kutyatápra volt szükségük az állatgondozóknak, hiszen tartalékaik akkor már majdnem teljesen elfogytak. A Tamás által kezdeményezett gyűjtésnek köszönhetően 576 kg állateledelt adományoztak az alapítványnak.

A GYŰJTÉSRE SZOMBATON KERÜL SOR

A sikeren felbuzdulva Tamás és párja úgy döntött, január 22-én, szombaton, újabb gyűjtést szerveznek a menhelyen élő kutyák és macskák számára, hiszen a januári fagyos hidegben jól jön egy kis támogatás a gazdira váró állatkáknak. Az összegyűjtött adományok ezúttal is a Tappancs Alapítvány kis védencei számára fogják biztosítani a betevő falatokat.

HA SEGÍTENI SZERETNÉL ÍGY TEHETED MEG

A gyűjtésre szombaton két időpontban, két helyszínen fog sor kerülni:

  • 10 – 12 óra közt Újszegeden, a Torontál téri parkolóban,
  • 12:30 – 14 óra közt a Napfény Park parkolójában találhatjátok meg Tamásékat.

A fiatalember a Tappanccsal egyeztetve azt is elárulta, mire lenne most az alapítvány védenceinek a legnagyobb szüksége:

  • eledelre kis – és közepes testű kutyáknak,
  • cicáknak alutasakos és konzerves tápra,
  • kutya nyakörvekre,
  • macskaalomra,
  • és kis bálás szalmára, ami melegen tartja az állatokat ezekben a téli zord időkben.

A TAPPANCSOS KUTYÁK ÉS CICÁK RAJTUK KÍVÜLÁLLÓ OKOK MIATT KERÜLTEK BE A MENHELYRE

Tamás abba is beavatott minket, azért viseli szívén a menhelyi kutyák sorsát, mert neki is volt egy az utcáról befogadott 38 kg-os keverék négylábú barátja. “Sajnos ő már pár éve nincs közöttünk, de nagyon szerettük, nagyon hálás kutya volt” – mesélte el Tamás, ahogy azt is, párja pedig egy mentett cica büszke gazdija, de nemcsak ez motiválja a segítésben a két fiatalt. “A Tappancsnál olyan kutyák és macskák élnek, akik rajtuk kívülálló okok miatt kerültek oda. Gyakorlatilag azért, mert az ember tett valamit, ők szenvednek, látják a kárát, ezért is szeretnénk őket ahogy tudjuk támogatni” – mondta el Tamás.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb