BlogKikapcs

Van egy régi, családi fotód? Kapd elő, játékot hirdetett a Szegedi Emlékkereső!

Újra meghirdette a legutóbb nagyot pörgő játékát a Szegedi Emlékkereső, a 12 ezres létszámú csoport alapítója, Farkas Árpád a Szeged365.hu-nak elmondta, kifejezetten Szegeden készült családi fotókat keresnek, amelyeken jól látszanak a város korabeli épületei, közterületei, szórakozóhelyei és úgy általában bármi, ami a Napfény Városához köthető.

Mint a Szeged múltját kutató (és időnként nekünk is remek vizuális csemegékkel szolgáló) Facebook csoport alapítója elmondta, két fajta szegedi jelentkezését várják,

  • egyrészt olyanokét, akiknek a fiókjában ott lapul egy-két több évtizedes, családi fotó,
  • másrészt pedig olyanokét, akik a közösségi megvalósítás jegyében szívesen ajánlanának fel nyereményeket, ajándékokat a képek beküldőinek.

Farkas Árpád az utóbbi kapcsán azt nyilatkozta, lokálpatrióta érzelmű szegedi magánemberektől és vállalkozóktól egyaránt szívesen fogadják a felajánlásokat, a fotók beküldőinek pedig igény esetén még szkenneléssel is besegítenek. A játék részleteit IDE kattintva találod. Ha már beszéltünk egymással, kértünk is pár klasszul sikerült fotót a legutóbbi játék alkalmával beküldöttekből, a közismert szegedi emlékvadásztól igazi kincseket kaptunk.

Ilyen volt egy 48 órás táncverseny, a SZOTE Klubban a 80-as évek végén, hulla fáradt táncpartnerekkel és indokolatlanul rövid forrónacikkal:

Árpitól kaptunk egy nagy adag retro-feelinget a fénykorát élő Sárgáról:

…egy Tiszában fürdős fotót azokból az időkből, amikor még nem volt se Novotel, se IH Rendezvényközpont (az akkor még Hungária Szálló néven futó Novotelt 1977-ben, az Ifjúsági Házat pedig 1978-ban kezdték el felhúzni):

Aztán, van a tarsolyunkban egy réges-rég megszűnt bolt a Mars, khm akkor még Marx térről:

…és a végére négy olyan fotó, hogy kettéállt a fülünk, amikor megkaptuk őket ma délután:

  • az elsőn a KFT legendás billentyűs-énekese, Bornai Tibor látható, aki a nyári szünetben szinte mindig Szegeden volt a nagyszüleinél,
  • a második egy karácsonyi motoros találkozót ábrázol, a Dóm téren, a 30-as évekből,
  • a harmadik egy “szimpla” családi fotó a Lechner térről, pontosabban egy szimpla lenne, de azóta, a templomot leszámítva már egyetlen épület sem áll a képen lévők közül,
  • az utolsón pedig egy kertmozi látható, amely anno a Kiskőrössy kerthelyiségében működött.

Köszönjük a zseniális fotókat, Árpi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb