Sport

Csollány Szilveszter ötven napja van kómában, Zacher Gábor szerint van remény

Csollány Szilvesztert ötven napja kezelik az intenzíven. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász szervezete nem adja fel a harcot, Zacher Gábor szerint van remény, ilyen hosszú küzdelem után többeknek is sikerült a felépülés. A közismert szegedi kutatóorvos, Dr. Letoha Tamás nemrég a közösségi médiában állt ki az olimpikon mellett, mint írta, a tornász Janssen – vakcinát kapott.

NOVEMBER ELEJÉN KAPTA EL A KORONAVÍRUST, VÁLTOZATLAN AZ ÁLLAPOTA

Csütörtökön a Bors úgy értesült, hogy változatlan az állapota Csollány Szilveszternek, aki november elején kapta el a koronavírust. A 2000-ben olimpiai bajnoki címet nyert tornász akkor napról napra rosszabbul érezte magát, végül december 3-án tüdőgyulladással a soproni kórházba került.

Mivel állapota gyorsan, tovább romlott, a fővárosba szállították, és azóta az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelik, speciális lélegeztetőgépen tartják, ahol az ország egyik legjobb szakembere kezeli. Immár 50 napja az intenzív osztályon fekszik. A korábban oltásellenes posztokat megosztó sportember betegsége kapcsán rengeteg hoax keringett a közösségi médiában, ezek kapcsán pár hete a szegedi kutatóorvos, Dr. Letoha Tamás öntött tiszta vizet a pohárba.

Mint írta, a család orvosa arról tájékoztatta őt, hogy Csollány két héttel azelőtt, hogy kórházba került, Janssent kapott.

ZACHER GÁBOR: BÍZHATUNK ABBAN, HOGY CSOLLÁNY MEGNYERI A CSATÁT

Az olimpikon állapota kapcsán a Bors kutakodott, a lapnak Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa elárulta, bízhatunk az olimpiai bajnok felépülésében, mert szervezte régóta küzd a betegséggel.

“Ez egy hosszan tartó kezelés, és nagyban függ a sikere attól, hogy ki milyen állapotban került a kórházba. Nem mindegy, hogy egy idős, több betegséggel küzdő, vagy egy jó egészségi állapotban, és kiváló kondícióban lévő egykori élsportoló kerül ebbe a helyzetbe. Csollány ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány is megnyeri ezt a csatát.”

REMEK FORMÁBAN VOLT, MIELŐTT LEBETEGEDETT, FÉLMARATONOKRA JÁRT

Csollány állapotáról a decemberi kórházba kerülése óta semmit sem közölt a család. Korábbi edzője, Vereckei István a lapnak elmondta, őt az is meglepte, hogy a koronavírus ekkora kárt okozott az 51 éves Csollány szervezetében. “Maga az a hír is alapvetően meglepett, hogy a szervezete, az immunrendszere nem állt ellen a vírusnak, mert újabban félmaratonokat teljesített” – mondta Vereckei István.

Forrás és fotó: Bors

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb