Közélet

Megrázó beszámoló egy Covid-intenzíven dolgozó ápolónőtől: “a harmadik hullámban az volt a legrosszabb, hogy nem gyógyultak meg”

“Mi ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy a betegeink meggyógyulnak. Talán a harmadik hullámban az volt a legrosszabb, hogy nem gyógyultak meg” – magyarázza Szkupeny Johanna, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnőtt intenzív terápiás osztályának főnővérhelyettese abban a videóban, amelyet a Magyarország Kormánya közösségi oldal tett közzé.

Az oltást népszerűsítő felvételen végig nézhetjük, ahogy a nővér a “zsilipruhára” még ráküzdi a kezeslábast, az FFP3-as maszkot, egy sapkát és még egy kapucnit is, majd szóba kerül az is,

  • hogy nagyon komoly nehézséget okoz a súlyos állapotban bekerülő betegek ellátása,
  • az intenzív osztályon fekvő páciensek között van 35 és 75 éves is, akik egyaránt oltatlanok,
  • és az, hogy nehéz volt feldolgozni, hogy a harmadik hullám rengeteg halálos áldozatot követelt. “Mi azt szeretjük, ha meggyógyulnak, ha ránk mosolyognak” – magyarázza a videóban Szkupeny Johanna.

Mint kifejtette, ez utóbbi csakis úgy történhet meg, ha az emberek felveszik a koronavírus elleni védőoltást, mert ennek segítségével ha el is kapják a fertőzést, nem lesz súlyos az állapotuk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb