Közélet

Csillagbázist fejlesztenének Szegeden – hatan pályáztak a Kétfarkú Kutyák 150 milliójára a Napfény Városából

Sírtunk. Pályázatot hirdetett a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a megmaradt kampánypénzeinek elköltésére, a “Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alap” 150 millió forintot oszt szét. Eddig 309 nevezés érkezett, köztük hat szegedi jutott a második fordulóba:

  • a legtöbb voksot a Csillagbázis fejlesztés Szegeden kapta, ők 180 szavazatnál tartanak cikkünk megírásának pillanataiban,
  • a szegedi mezőnyből második a Metanoia Artopédia Színházi Laboratórium kapta, ők 180 voksot gyűjtöttek eddig,
  • harmadik a Szabadtéri sportasztalokat Szegedre (50 voks),
  • az utolsó három helyen pedig egy Passage (20) nevű belvárosi fényszobor-projekt, egy Cirkuszt a Népnek! (14) nevű rendezvény és egy egészen ígéretes 24 órás kihívás, az “I. Magyar Nemzetközi Offline Nap” (30) áll.

Az utóbbi egy országos challenge, melyben a résztvevők 24 óráig nem veszik a kezükbe a mobiltelefonjukat, nem ülnek képernyő elé, de legalábbis megpróbálják, hogy meddig bírják azt. A szegedi pályázók közül jelenleg első “Csillagbázis fejlesztés” kivételesen nem a Kétfarkú Kutyák korábban a Stefánián dekkoló, majd novemberben új helyszínt kapó űrkikötőjét takarja, hanem egy jóval hétköznapibb dolgot: a Szegedi Csillagvizsgáló távcsövét szeretnék felújítani a pénzből, a pályázó pedig a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány.

A győztest a párt Facebook oldalán leadott voksok alapján hirdetik majd ki, a pályázat koncepciója kapcsán azt írják, “állítólag viccpárt vagyunk, így megengedhetjük magunknak, hogy értelmes dolgokra költsük a közpénzt, ne pedig 981313241 milliárd forintnyi Facebook-hirdetésre.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb