Sport

Kézilabda EB: már több, mint 110 játékosnál azonosították a koronavírust

A magyar-szlovák rendezésű, részben Szegeden is zajló (pontosabban, csak zajlott, mivel az utolsó szegedi meccset egy hete játszotta a francia és szerb válogatott) 2022-es Férfi Kézilabda EB rajtja óta több mint 110 játékosnál azonosították a koronavírust – írja a holland Handball-World News statisztikáira támaszkodva az Index.

KIAKADT A PSG KAPUSA, NEKÜNK ESETT A FRANCIA SAJTÓ

A francia együttes olimpiai, világ- és Európa-bajnok kapusa, Vincent Gérard (PSG) ki is kelt magából a hollandok ellen 34–24-re megnyert találkozót követően:

“Ez lassan már szégyen a kézilabdára nézve: a még versenyben lévő csapatok közül jelenleg 105 fertőzött játékos van. Mi értelme így ennek az egész Európa-bajnokságnak? Kis túlzással jobban lefoglal minket az, nehogy pozitív tesztet produkáljunk, mint hogy megnyerjük a meccseinket” – magyarázta a PSG hálóőre.

A szintén francia Le Monde arról cikkezett, hogy a telt házas magyar meccsekkel szemben Szlovákiában csupán az arénák negyedét tölthetik meg a szurkolók. A lap szerint gyakorlatilag nincs már olyan válogatott, amelynek helyzetét ne nehezítené a Coviddal megfertőzött játékosok pótlása. A magyar válogatottból egyébként a Telekom Veszprém játékosa, Kentin Mahé fertőződött meg.

FRANCIA HISZTI SZEGEDEN, MAJD SZÖKTETÉS A SZERÁJBÓL

Szeged akkor került az események fókuszába, amikor a nálunk játszó franciák a csapat hoteljében maszk nélküli emberekkel találkoztak. Nikola Karabatic két hete arról sopánkodott a La Figaro nevű francia lapnak, hogy egy légtérben ettek más vendégekkel:

A franciák hoteles sztorija két nappal később megoldódott, itt már csitultak a kedélyek, el is mondták, hogy nem a szegediekkel vagy a hotellel volt a bajuk, hanem a szervezőkkel:

A francia játékosok annak dacára, hogy világraszóló kiakadást rendeztek abból, hogy egy légtérben vacsoráztak a többi vendéggel, úgy fest, bort ittak és vizet prédikáltak: balátlövőjük, Karl Konan a múlt héten fittyet hányva a karanténra, koronavírusosan távozott a szegedi Hotel Forrásból.

ÉRKEZIK A FINÁLÉ, KRITIKÁK IDE VAGY ODA, AZ EHF ELÉGEDETT

A részben hazai rendezésű kézilabda-Európa-bajnokság a napokban ráfordul a célegyenesre, kedden és szerdán az utolsó kör következik a pozsonyi és a budapesti középdöntős csoportban. A finálé vasárnap 18.00-kor kezdődik majd. A kritikák ellenére a magyar szervezésről elismerően beszélt az Európai Kézilabda Szövetség.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: order Blackberry Dream
'Fel a tetejéhez' gomb