Szegedi Arcok

Hatalmasat küzd Szegeden a legagresszívabb agydaganattal diagnosztizált kisfiú, Benett

A közösség ereje valami egészen elképesztő tud lenni, főleg akkor, amikor egy beteg gyermekről van szó. Szeged is bizonyított már többször, most viszont ismét szükség van minden jótét lélekre, hiszen hatalmasat küzd a szegedi Onkoterápiás Klinikán a 7 éves Benett, akinél a legagresszívabb agydaganot diagnosztizálták. A kisfiúnak egy külföldi immunterápiára lenne szüksége, amely nem kevesebbe kerül, mint 30 millió forint – erre gyűjtenek most többek között Szegeden.

Hatalmas összefogás indult meg a közösségi médiában a hét éves Benettért, akit jelenleg Szegeden kezelnek. A kisfiú történetét az Egy pillanat- Az élet lábatlankodása osztotta meg a közösségi oldalán, de még a Rádió 88 műsorvezetője, Máté Roli is felhívta rá a figyelmet Szegeden. Mint kiderült, a diagnosztizálást követően Benettet Szegeden műtötték meg, ahol azóta is terápiás kezelést kap.

AZ ISKOLAKEZDÉSKOR KEZDŐDTEK A NEHÉZSÉGEK

Az édesanyja, Seprenyi Éva decemberben így írt róla: “2014.10.22-én született meg második gyermekünk, lombik-programban, Fazekas Benett. Hatalmas boldogság volt ez számunkra! Mindig boldog, vidám kisgyermek volt. Ma már 7 éves, az idén kezdte az általános iskolát. Ekkor kezdődtek a nehézségek, kicsit nehezebben ment a koncentrálás. Kezdődött egy átlagos betegséggel, hányingerre panaszkodott, majd már hányt is minden nap. Következett a kettőslátás és végül befordultak a szemei. Mindez a rémálom egy hét alatt, mint szülő vittem mindenhova orvoshoz. Így jutottunk el MRI vizsgálatra, ahol kiderült, hogy mi okozza ezeket a tüneteket. A diagnózisunk neve glyoblastoma multiform grade 4. Ez egy agresszív, rosszindulatú agytumor.”

FOLYAMATOS GYÓGYTORNÁVAL TELNEK A MINDENNAPOK

Az édasanya leírása szerint a kisfiút Szegeden kezelik jelenleg a Gyermek Onkoterápiás Klinikán. Mint írta, megtörtént a műtét december 23-án, amit Professzor Dr. Barzó Pál végzett. “Most sugárterápiát és kemoterápiás kezeléseket kapunk, összesen harminckettőt. Folyamatos gyógytornával telnek a mindennapok. A mostani állapotában, semmit nem tud még egyedül csinálni, nem tud beszélni. A gyógytornának köszönhetően napról-napra jobban fejlődik. Amit érzek, mint anya, leírhatatlan, felfoghatatlan fájdalom! De míg ő küzd és élni akar, nekem is ez a célom, a gyógyulás mindenáron! Köszönjük, hogy meghallgattatok ezekben a nehéz percekben” – zárta gondolatait Seprenyi Éva.

Mint kiderült, egy külföldi immunterápia reményt adhat a családnak. A cél: 30 millió forint, melyből a kiutazàs, a vizsgálatok, a kezelések, a kint töltött kórházi idő, a táplálékkiegészítők, a gyógygombàk összegèt biztosan fedezné. Aki segítene itt megteheti: Seprenyi Éva, 11773339-49971194-00000000

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb