Mindenmás

Felmérik a leégett szentesi sportcsarnokban keletkezett kárt, egy ideiglenes építményt is felhúznak a városban

December 28-án szabadultak el a lángok a szentesi Papp László Városi Sportcsarnokban. Az épület első szintje égett százötven négyzetméteren, de a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is, az épület így használhatatlanná vált. A legújabb fejlemény az ügyben az, hogy a kormány most megbízta a belügyminisztert, hogy a szentesi köznevelési intézmények tanulóinak sporttevékenységéhez mérje fel a leégett sportcsarnokban keletkezett kárt, és gondoskodjon a tűzkárral érintett funkcióit ideiglenesen pótló építmény felállításáról.

A HVG szerint ennek költségéről javaslatot kell készíteni a kormánynak, a határidő pedig: “azonnal”. Az emberi erőforrások miniszterének a kárfelmérés után 30 napon belül be kell számolni a kabinetnek arról, hogy az épület helyreállítható-e, ha igen, akkor ehhez mit kell tenni és az mibe kerül.

EGY SPECIÁLIS SÁTRAT BIZTOSÍTANAK A VÁROSNAK

Mint korábban már kiderült, a Belügyminisztérium egy speciális, nagy méretű sátrat biztosít a városnak, amely ideiglenesen (részben) pótolja a tűzeset áldozatává lett csarnokot. Farkas Sándor, egy január közepén tartott sajtótájékoztatón azt javasolta, hogy ezt a Klauzál Gábor Általános Iskola nemrég felújított sportudvarán helyezzék el. Szabó Zoltán Ferenc akkor megköszönte a gyors segítséget, hiszen ez év január elsején vonultak le a tűzoltók a tűz helyszínéről, és már 12 napra rá a kormány meg is hozta döntését.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb