KikapcsVideo365

Szeged365 videóriport: folyóink a jég markában, avagy téli életképek a Tiszáról és a Holt-Marosról

Ha a héten kilátogattál a Tisza, vagy a Holt-Maros partjára Szegeden, csodálatos látványban lehetett részed, hiszen nem mindennap gyönyörködhetünk folyóink befagyott, hatalmas jégszigetekkel tarkított vízfelszínében, mely mozdulatlan csendjével megnyugvást nyújthat a város zajától terhes lelkünknek. A szegedi záportározó tavaink után videóriportunkban most a Tisza és a Maros jeges arcát örökítettük meg nektek.

A HIDEG KÉKSÉGBEN EGY HATTYÚPÁR TIPEGETT A TISZA BEFAGYOTT VÍZFELSZÍNÉN

Folyóink partján sétálva amerre a szem ellát a kék és fehér különböző árnyalataiban ragyogó táj ragadta meg tekintetünket, mely fenséges pompájával azonnal rabul ejti a nézelődőt és a csípős hideg ellenére is úgy érzi az ember, nem tud elszakadni a természet szépségétől. Ha pedig elég figyelmesen és kitartóan szemlélődünk, feltárulhat szemünk előtt folyóink téli élővilága. Utunk során a hideg kékségbe a maga méltóságteljes megjelenésével egy hattyúpár ringatózott a Tiszán, vagyis inkább tipegett a befagyott folyó rögtönzött jeges színpadán. A vadkacsák is csoportokba verődve andalogtak a befagyott folyó partján, ki-ki megmártózva egy kicsit a hideg vízben.

AZ IDŐJÁRÁS ENYHÜLÉSÉVEL FOLYÓINK JEGES FELÜLETE GYORSAN OLVADNI KEZDETT

Az idő enyhülésével a Tisza és a Maros is szabadulni látszik jeges fogságából, a hömpölygő víz, ahogy megérintette a nap sugarainak első ragyogása, elkezdte bekebelezni a rajta úszkáló jégszigeteket, utat engedve a fodrozódó víz szabad áramlásának.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless youtube niches
'Fel a tetejéhez' gomb