Közélet

Megvan, mi nyílik a Dugonics téri (kis)Tesco egykori épületében! Már dübörög a légkalapács (frissítve)

Tavaly július 31-én már félig üres polcok várták olvasóinkat a Dugonics téri Tesco Expresszben, másnap pedig már zárva volt az egykori Domus Szeged épülete. Az ott dolgozó olvasóink szerint az üzemeltetés lényegében egyszerre bontott szerződést minden bérlővel, a városi pletykák akkor egy újabb ALDI nyitásáról szóltak, de bizonyosat egészen a mai napig nem lehetett tudni. Hétfő reggel viszont légkalapács zajától lett hangos a Dugonics tér, mi pedig rákérdeztünk, mi készülődik.

JÚLIUS 31-ÉN BEZÁRT A TESCO EXPRESSZ ÉS AZ ÁZSIA CENTER, A MOBILPONT ÁTKÖLTÖZÖTT

1980-tól 26 éven át a legendás szegedi DOMUS Áruház üzemelt benne, 2006 áprilisában pedig a Tesco-Global Zrt. kötött 15 éves bérleti szerződést a Fotex csoporthoz tartozó Domus Rt-vel és ZM-Immo Kft-vel a Dugonics téri körforgalom mellett lévő épület bérlésére. A következő nagy váltás tavaly nyáron indult el, július végén csak úgy záporoztak a témával kapcsolatos olvasói üzenetek. Mint az ottani üzletekben dolgozó szegediektől megtudtuk, a bérbeadók lényegében egyszerre bontottak szerződést minden bérlővel, az utolsó nyitva tartási napot július 31-re datálva.

  • A Tesco Expressz 14 év után zárt be, a szerződésük lejárt, úgy tudjuk, az áruházban dolgozóknak a brit lánc többi szegedi egységében ajánlottak fel munkát,
  • az épület emeletén működő kínai áruház csak szimplán lehúzta a rolót,
  • míg a MobilPont a Somogyi utca 21. szám alatt folytatta működését.

MEGVESZÜNK MINDENT IS, ALDI ÁRON

Légkalapács zajára ébredtek a környéken lakók, magyarán mondva, elindultak az új áruház első munkálatai. Tavaly nyáron az általunk megkérdezett Tesco-dolgozók arra tippeltek, az akkoriban a Makkosházi körúton üzletet nyitó német szupermarketlánc lesz a befutó, ez utóbbi igazolódott be ma délelőtt:

az épületben serénykedő munkások ráerősítettek, ALDI fog nyílni a régi, szegedi Domus áruház helyén.

Az indulás dátumára rákérdeztünk a vállalat sajtóosztályánál is, amint reagálnak, jövünk majd az információkkal.

VERSENYT FUTNAK A SZEGEDIEK KEGYEIÉRT A NÉMET SZUPERMARKET-LÁNCOK

Szemmel láthatóan nagy a rivalizálás a két német szupermarketlánc, az ALDI és a LIDL között Szegeden. Az előbbi tavaly júliusban, a Makkosházi körúton, az utóbbi pedig decemberben, a Vásárhelyi Pál utcában nyitotta meg harmadik üzletét, jelenleg tehát az állás 3-3.

A Dugonics téri terjeszkedéssel azonban már 4-3 lesz a Karl és Theo Albrecht testvérek által 1946-ban alapított családi multi javára, gyanítjuk, ez nem marad majd válasz nélkül…

FRISSÍTVE: VÁLASZOLT AZ ALDI, PONTOSABBAN, VÁLASZOLT IS MEG NEM IS

A német szupermarketlánc kedd reggel válaszolt a megkeresésünkre, ezt írták:

“Köszönöm az ALDI Magyarországnak címzett megkeresését. Szeretném tájékoztatni, hogy az ALDI jelenleg nem tud információval szolgálni a sajtónak hálózatának bővítéséről. Amennyiben a vállalat üzletet nyit Magyarországon, azt megelőzően természetesen tájékoztatja vásárlóit és a sajtó képviselőit is.”

Dübörög a légkalapács, megy a munka az egykori Domus épületében. Köszönjük az olvasói fotót, Attila!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb