Mindenmás

Kamerun és Szomália már Gyálaréten van: 78 migránst tartóztattak fel az éjszaka

Sűrű éjszakája volt a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőreinek, akik kedd este 10 és szerda reggel 6 között 78 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálaréten, Ásotthalmon és Röszkén. Változatos nemzetközi válogatott szaladt össze, tunéziai, afgán, szomáliai, szír és kameruni állampolgárok is voltak a csapatban.

KAMERUN, SZOMÁLIA, TUNÉZIA

Mint a rendőrség közleménye írja, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel és az osztrák rendőrökkel 2022. február 1-jén 22 óra és február 2-án 6 óra között négy nagyobb csoportban 78 illegális migránst tartóztattak fel Ásotthalom, Röszke és Szeged-Gyálarét külterületén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai:

  • szír,
  • tunéziai,
  • afgán,
  • szomáliai,
  • és kameruni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

HA MÁR SZÓBA KERÜLT KAMERUN: AZ MMA VILÁGSZTÁR FRANCIS NGANNOU MIGRÁNSKÉNT ÉRKEZETT PÁRIZSBA, HÓNAPOKIG HAJLÉKTALAN VOLT

Ha már Kamerun plusz bevándorlás: pont egy hete írtunk Francis Ngannou-ról, a UFC nehézsúlyú szupersztárjáról, a Guineai-öbölben lévő közép-afrikai országról pedig eszünkbe jutott a “Predator” néven ismert sportember szívszorító sztorija.

A szegedi MMA-sokkal is közeli viszonyt ápoló bajnok Kamerunban nőtt fel, a Nemzeti Sport egyik cikke szerint 12 évesen már kőbányában dolgozott (!!), 26 évesen érkezett Párizsba, ahol több hónapig hajléktalanként próbált túlélni, gyakran éhezve.

Azóta nagyot fordult vele a világ:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: devops consulting
'Fel a tetejéhez' gomb