Blog

Köszi, nem kérünk belőlük: nem engedünk politikai hirdetéseket a Szeged365.hu-ra

60 nap múlva páros lábbal rúgja ránk az ajtót a 2022-es országgyűlési választás, a médiából már hosszú hónapok óta ömlik a politikai Mortal Kombat, a Szeged365.hu szerkesztőségében viszont úgy döntöttünk, sárdobálás és politikai üzengetés mentesen pörgetjük tovább a szegediek életét leginkább érintő sztorikat.

Áder János köztársasági elnök április 3-ára tűzte ki az 2022-es népszavazás és az országgyűlési választások időpontját, az Állami Számvevőszék honlapján pedig megjelent a hivatalos lista arról, hogy a hazai sajtótermékek közül melyek fogadnak be politikai hirdetéseket.

Mi nem vagyunk köztük.

Az ok egyszerű. A Szeged365.hu két évvel ezelőtti indulása óta következetesen arra törekszünk, hogy mi legyünk a néha kritikus, de mindig józan, korrekt hang a szegedi és Csongrád-Csanád megyei médiapiacon. Lokálpatrióták vagyunk, írásainkban mindent örömmel támogatunk, amely jó Szegednek és semmit sem vagyunk hajlandóak, amely az ellenkezője. A visszajelzéseitek alapján akkor szerettek bennünket a leginkább olvasni, ha olyanok vagyunk, mint egy világlátott, jól értesült haver, aki közvetlenül, baráti, de intellektuális hangnemben meséli el, mi történt Szegeden és a nagyvilágban. Úgy érezzük, az utóbbi hónapokban több százezresre (2022. januárjában 31 nap alatt közel 570 ezer egyedi olvasónk volt, ami brutális szám, és amelyért rettenetesen hálásak vagyunk Nektek) bővült olvasói táborunk egy összetartó közösséggé, virtuális családdá nőtte ki magát, akiket nem csaphatunk arcon olyan reklámokkal, amelyek esetleg sértik a hitvallásukat, gondolatiságukat.

A szegediek sokszínűek, attól igazán szerethető ez a város, hogy mindenki egy kicsit mást gondol a világról és így a politikáról is. Ugyanígy vagyunk ezzel a Szeged365.hu szerkesztőségében is, mindenkinek megvan a maga véleménye, amelyet a közösségünk tiszteletben tart. Nem szeretnénk senkit sem meggyőzni a másik oldal igazáról, azt szeretnénk, ha hozzánk érkezve továbbra is olyan tartalmak fogadnák az olvasóinkat, amelyek bármilyen politikai identitású ember számára szerethetőek, emészthetőek.

Nyilván, mi sem napfénnyel és oxigénnel táplálkozunk (bár azok is fontosak), nekünk sem adják ide a boltban a kiló kenyeret azért, mert éppen szórakoztató cikket írtunk aznap. Magyarán, nekünk is számít minden fillér, meg kell termelnünk a csapat havi megélhetését, kiadásait, azonban mi a rögösebb, de hosszabb távon szabadabb és élhetőbb utat választottuk: kizárólag piaci reklámbevételekből tartjuk fent magunkat. Ezúttal is köszönjük annak a rengeteg szegedi vállalkozásnak, akik a partnereink ebben, nélkületek nem tudnánk független szerkesztőségként működni.

Végszóként, maradunk azok, akik mindig is voltunk: Szeged független, lokálpatrióra hírportálja. A választások minden fontosabb történéséről be fogunk számolni, de továbbra sem adunk teret a politikai sárdobálásnak, üzengetésnek, a bannereink között pedig garantáltan nem fognak az olvasóink pártok, politikusok reklámjaiba botlani.

Köszönjük, hogy velünk vagytok, ölelés, amiért már ennyire sokan vagyunk a Szeged 365 virtuális családjában!

Kisházi Sándor

főszerkesztő

Szeged365 – szegedi, független, igazi!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb