Mindenmás

Agyonverte gyermeke anyját, majd a Tiszába dobta a holttestet egy szentesi férfi (videóval)

Egy régóta húzódó, egészen megdöbbentő szentesi ügy végére tehet pontot napokon belül a Szegedi Törvényszék, mint péntek délelőtti közleményükben írják, február 10-én tárgyalják annak a szentesi férfinak az ügyét, aki 2006-ban agyonverte, majd a Tiszába dobta közös gyermekük édesanyját. A holttestet 2007 nyarán találta meg egy horgász, ám akkor még nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján végül 2020-ban jöttek rá, hogy kit találtak meg, abban az évben fogták el a büntetett előéletű gyilkost is.

2006-BAN TŰNT EL A SZENTESI ÉDESANYA, 14 ÉVVEL KÉSŐBB TARTÓZTATTÁK LE A GYANÚSÍTOTTAT

2006-ban tűnt el az a szentesi édesanya, akinek rendőrség emberölés nyomozása során megtalálták a holttestét majd több mint tíz év múlva, 2020 júliusában tartóztatták le a feltételezett gyanúsítottat. A tragikus esetet az ügyészség és a rendőrség korabeli közleményeiből idézzük fel.

2006-BAN HATÁROZTA EL, HOGY ELHAGYJA A PÁRJÁT

A fiatal édesanya 2006 év elején – bár tartott a férfitől és annak reakciójától – úgy döntött, hogy elhagyja a párját. Egy bérelt ingatlanba költözött Szentesen, ahol már mással tervezett közös jövőt. A férfi látszólag elfogadta és tudomásul vette azt, hogy a párja elhagyta, ám valójában elhatározta, hogy elégtételt vesz az egykori szerelme által okozott sérelmei miatt: úgy tervezte, hogy megöli őt, egyúttal pedig a közös gyermekük felügyeleti jogát is megszerzi magának – írta korábbi közleményében az ügyészség.

MEGMÉRGEZTE A KUTYÁJUKAT, ELHURCOLTA A NŐT

A sértett férfi tudta, hogy hol lakik volt párja, így azt is, hogy az ingatlant kutyával őrzik, ezért a kutya ártalmatlanítására mérget szerzett be, megtervezte párja meggyilkolásának főbb lépéseit, majd várta az alkalmat a terv végrehajtására.

A nő 2006. július 21-én este a férfival közös gyermekével egyedül volt otthon. A vád szerint a tettes aznap az esti órák és másnap reggel közötti időben bement a szentesi lakóingatlan területére, az általa előzőleg beszerzett szerrel megmérgezte a házőrző kutyát, majd – közös gyermeküket a házban hátrahagyva – a fiatal nőt elhurcolta az ingatlanból.

AGYONVERTE, A TESTÉT A TISZÁBA DOBTA

Mint a vádirat írja, a férfi ismeretlen helyen olyan módon és mértékben bántalmazta volt élettársát, hogy a nő életét vesztette. Ezután holttestét a Tiszába rejtette.

Azért, hogy azt a látszatot keltse, hogy a sértett önként távozott az ingatlanból, a nő biciklijét is magával vitte, majd reggel, az aznap esedékes láthatásra hivatkozással, ő maga jelent meg a nő szüleinél azzal, hogy a párját nem tudja elérni. A nő édesapja a házban egyedül találta a kétéves gyermeket. Az édesapa a nő eltűnését még aznap bejelentette a rendőrségen.

2007 NYARÁN EGY HORGÁSZ TALÁLT RÁ, TIZENHÁROM (!!) ÉVVEL KÉSŐBB TUDTÁK AZONOSÍTANI

A holttestet 2007 nyarán megtalálta egy horgász, ám akkor nem tudták azonosítani. A büntetőeljárás során felmerült adatok alapján végül 2020-ban került sor erre, ezt követően az elkövetőt is elfogták.

A Fővárosi Főügyészség tavaly márciusban azt közölte az MTI-vel, hogy a férfit európai elfogatóparancs alapján az olasz hatóságok fogták el, majd az osztrák hatóságok közreműködésével 2020. júliusában szállították Magyarországra, ahol gyanúsítotti kihallgatása után őrizetbe vették. A főügyészség az akkor már letartóztatásban lévő férfival szemben előre kitervelten, aljas indokból elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Szegedi Törvényszékre, életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozva.

A Szegedi Törvényszék február 10-én, délelőtt 10:15-től tárgyalja az esetet, a fejleményekkel még aznap jönni fogunk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb