KözéletVideo365

“Ennyi zagyvaságot csak akkor hord össze az ember, ha begombázott” – elrajtolt Orbán Viktor évértékelője (élő videóval)

Mi, akik ma itt összejöttünk, különböző emberek vagyunk, de egy dolog közös bennünk: magyarok vagyunk, akiknek közös szenvedélye Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök évértékelőjében, szombaton a Várkert Bazárban.

Élőben a miniszterelnök:

Orbán Viktor 23 évvel ezelőtt, 1999. február 4-én tartotta első országértékelő/évértékelő beszédét. Az Egyesült Államokból átvett műfaj hagyománnyá vált, 2002 után ellenzékből, illetve a 2010-es kormányváltás után ismét miniszterelnökként minden évben – kivéve 2021-ben a járványhelyzet miatt – megtartotta évértékelőjét.

A miniszterelnök páros lábbal rúgta be a kampánymotort, alaposan beleállva politikai ellenfeleibe, mint a beszéde elején mondta, amit a baloldal tesz, lehet, hogy egy új politikai stratégia. “Vérig sérteni az embereket, gúnyolódni a fogyatékkal élőkön, belegyalogolni a vidékiekbe, fenyegetni a nyugdíjasokat és lenézni a nőket. Emberemlékezet óta nem beszéltek így a magyarokkal. Az ember nem hisz a fülének” – jelentette ki. Úgy vélte, ha ez stratégia, akkor világszabadalom. “De Gaulle-nak lehet igaza, beszélni mindenki tud, a vezető viszont azt is tudja, mikor hallgasson” – fogalmazott. Orbán Viktor azt mondta: a baloldal, bár olyan, amilyen, “benne van a nemzetben, mint a balsors a Himnuszban”.

A 15:10-kor indult beszédben (eddig) többek között arról volt szó,

  • hogy a magyar állam derekasan állta a sarat a járványidőszakban,
  • mára többségbe került a magyar tulajdon a gazdaságban,
  • a bankoknál 60,
  • a médiában 66,
  • az energiaszektorban 71 százalékról indultak a magyar tulajdoni arány tekintetében,
  • aa 13. havi nyugdíj nemcsak gazdasági fegyvertény, hanem valódi jóvátétel is, mert azt adják vissza, amit a Gyurcsány-Bajnai kormány elvett.

Orbán Viktor politikai kommunikációjában újdonság, hogy most először Márki-Zay Pétert is megemlítette, bár nem név szerint, csupán annyit mondott, Horn Gyula forog a sírjában, Medgyessy Péter nem győz félrenézni, az SZDSZ-esek zavartan bámulják a cipőjüket.

A miniszterelnök úgy véli, hogy Gyurcsány és Bajnai egy gombaszakértővel kiegészülve készül visszatérni, „ez a baloldal ajánlata az ország számára”.

Az ellenzék miniszterelnöke jelölt kapcsán azt mondta, az ember “ennyi zagyvaságot csak akkor hord össze az ember, ha begombázott.”

FRISSÍTVE: MEGOSSZABBÍTJÁK A BENZINÁR-STOPOT

További három hónappal hosszabbítják meg az üzemanyagár-stopot – jelentette be szombat délutáni évértékelőjén Orbán Viktor. A miniszterelnök emlékeztetett, négy stopot vezettek be a gazdaságban: 

  • a rezsi, 
  • üzemanyagár, 
  • kamat 
  • és élelmiszerárstopot. 

“Ilyen 30 éve nem történt Magyarországon.” Azt mondta, az EU-ban az áram ára nálunk a legalacsonyabb, a gáz ára a harmadik, az üzemanyagár az ötödik. Orbán Viktor szerint hatósági ár nélkül több mint 500 forintba kerülne az üzemanyag, majd bejelentette, további három hónappal meghosszabbítják a benzinár-stopot.

A beszéd végén részletes összefoglalóval jövünk.

Mindeközben Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb