Sport

Liu Shaoang történelmi sikert ért el, hivatalosan is átvette az olimpiai aranyérmet

Liu Shaoang megnyerte vasárnap a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyét a pekingi téli olimpián, ezzel ő lett Magyarország első egyéni aranyérmese a téli játékokon. A klasszis magyar sportoló hétfőn pedig hivatalosan is átvette a díjátadó ceremónián a jól megérdemelt aranyérmét.

Az FTC 23 éves gyorskorcsolyázója remekül kapta el a megismételt rajtot az 500 méter fináléjában, parádés tempóban rótta a köröket, és minden előzési szándékot gond nélkül visszavert – főleg az Európa-bajnok orosz Konsztantyin Ivlijev támadta -, így végül történelmi sikert ért el. Liu Shaoangnak ezt követően hétfőn is akadt dolga, ugyanis magyar idő szerint 13.15-kor vette át az olimpiai aranyérmét – írja az Origo Sport

AMIKOR FELÉBREDT MÁR ÉREZTE, HOGY OLIMPIAI BAJNOK LESZ

A döntő után az M4 Sportnak adott interjúban már elmondta, amikor felébredt, érezte, hogy aznap olimpiai bajnok lesz. “Egy taktikám volt, hogy elejétől a végéig vezetek. Tudtam, hogy ha mögém kerül az orosz Konsztantyin Ivlijev, akkor nem fog tudni megelőzni. Mivel egy fiatal versenyzőről volt szó, tudtam, hogy az ezüstnek is ugyanúgy örülni fog, és nem fog butaságot csinálni. Az elejét igyekeztem nagyon meghúzni, utána pedig védekezni” – mesélt az online sajtótájékoztatón a győztes taktikáról Liu Shaoang.   

A szegedi sportsikerek támogatója az Attrect Bau, Szeged újgenerációs építőipari szolgáltatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb