Kikapcs

Indulhat a banzáj Szegeden? Ezek a fesztiválok már biztosan jönnek 2022-ben

Eléggé vérszegény volt 2021, ami a szegedi nagy fesztiválokat illeti, hiszen a koronavírussal kapcsolatos intézkedések és korlátozások több nagyobb esemény megrendezését nem tették lehetővé városunkban. Most utánajártunk, mire számíthatunk idén, Szeged ikonikus fesztiváljai visszatérnek-e 2022-ben.

BORFESZT – BORTÉR

Mindenki örömére Rácz Attila, a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezetője arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy valamennyi városi rendezvényt kivétel nélkül szeretnének megrendezni az idén, sőt, már a pontos időpontok is megvannak! Ezek a következőek:

  • Majális: április 29 – május 1
  • Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat: május 13 – május 22
  • Térzene a Móra – parkban: júliusban és augusztusban minden szombat este élvezheti a szegedi közönség a főként katonai és komoly zenei előadásokat
  • Államalapítás Ünnepe: augusztus 19 – 21
  • Bortér: szeptember 14 – szeptember 18
  • Szegedi Karácsonyi Hetek: november 25 – december 23

Rácz Attila hozzátette, természetesen minden rendezvény megtartása a járványügyi szabályozásoktól és korlátozásoktól függ, akkor lehetséges fesztiválozni Szegeden, ha a kormány eltörli, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni az 500 fő feletti rendezvényeket.

SZIN

A Szegedi Ifjúsági Napokat sem kell nélkülöznünk idén (sem), augusztus 24 és 27-e között megtelik újra élettel az Újszegedi Partfürdő, ráadásul parádés felhozatallal durrant nagyot Szeged egyik legkedveltebb nyárzáró bulija.

SZEGEDI HALFESZTIVÁL

Jó hírek érkeztek a Szegedi Halfesztivál felől is, Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a rendezvény főszervezője elárulta, nagyon szeretnék idén megtartani az eseményt, amelynek a Rakpart helyett új hely, a Partfürdő adna otthont. Mivel a Halfesztiválra is várhatóan több, mint 500 fő kilátogat és a jelenlegi jogszabályok szerint az ilyen rendezvényeken a részvétel védettségi igazolványhoz kötött, Frank Sándor elmondta, akkor tudják megtartani a szegedi halászlé nagyszabású ünnepét, ha ez a korlátozás feloldásra kerül, mert mindenképp azt szeretnék, ha a fesztivál szabadon látogatható lenne. Ettől függetlenül ők már belevágtak a szervezésbe és ezerrel készülnek arra, hogy friss, forró halászlével töltsék meg az éhes szegediek hasát.

GERILLA GOURMET, CHILI WEEKEND

“Nagyon hiányzik már a szegedi fesztiválok jelentette pezsgés” – nyilatkozta Kiss Balázs, a Gerilla Gourmet és Chili Weekend című rendezvények főszervezője. Ha ismerős a név, nem véletlen: Balázs csapatunk értékesítési és közösségi vezetője. Mindkét fesztivál öt éven át jelentette a gasztroforradalmat a különleges ízek kedvelői számára Szegeden, összehozva a Streetfood társadalom hazai úttörőit, a Szeged környéki fűszerpaprika-termesztőket és az újgenerációs chili társadalom nagyágyúit, aztán, mint Balázs mesélte, a Covid egy csapásra véget vetett a telt házas események sikersztorijának. “Örömmel tölt el, hogy Magyarország szépen, lassan kiküzdi magát a járványhelyzetből, nagyon bízunk benne, hogy hamarosan már közösen hódolhatunk a szegedi kulináris különlegességek, kézműves sörök és az extravagáns chiliszószok iránt érzett szenvedélyünknek” – nyilatkozta, majd hozzátette, a tervek szerint a Gerilla Gourmet a nyár, a Chili Weekend pedig az ősz folyamán ébredhet fel két éve tartó Csipkerózsika-álmából. Mindez természetesen csakis akkor, ha a járványhelyzet is engedi, mint kollégánk mondta, első a szegediek biztonsága.

HUNGARIKUM FESZTIVÁL

Elekes Zoltán, a Hungarikum Fesztivál szervezője is nagyon bizakodó, bár konkrétumot az eseményt illetően még nem tudott számunkra mondani, egy biztos, javában zajlanak már a tárgyalások a háttérben, hogy megrendezésre kerülhessen a minőségi magyar termékek kiállítása és vására is Szegeden. Elekes Zoltán elmondta, a következő két hétben ki fog derülni a fesztivál sorsa.

DEJA VU FESZTIVÁL

A 90-es és 2000-es évek legnagyobb slágerei is visszatérnek ezen a nyáron, pontosan június 3- 4- 5 – én az Újszegedi Partfürdőre. A Deja Vu Fesztivál nem semmi retro-ikonokkal indítja a nyarat, itt lesz a Las Ketchup és Arash is Szegeden.

TOROS PÁLINKAFESZTIVÁL

A pálinkaszerető szegediek legnagyob örömére pedig március 12 és március 15 között elstartol a Toros Pálinkafesztivál a Dóm téren. A kilátogatók 70-80 féle pálinka közül szemezgethetnek, de lesz itt hurka és kolbász, és minden, ami szem-szájnak ingere, sőt a régi kiállítók 80%-a visszatér a rendezvényre, tudtuk meg Bitó Klára szervezőtől. A színpadi programok még szervezés alatt állnak, de egyben biztosak lehetünk, a jó hangulat garantált az év első gasztrofesztiválján.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: look at here
'Fel a tetejéhez' gomb