Kikapcs

Szombat este boszorkányt égetnek a Szent István téren

A napokban többek között a Szegedi Borfesztivál, a Szegedi Halfesztivál és a Chili Weekend című gasztro-rendezvények kapcsán is bíztató hírek érkeztek, hab a tortán, hogy szombaton – igaz, kézműves piac formájában – pedig elrajtol a 2022-es év első szegedi rendezvénye. Az elkövetők a Szegedi Borfesztivál és a Bortér szervezői, a Szegedi Városkép és Piac Kft., a helyszín a Szent István tér, a fő produkció pedig az lesz, amikor a Drugovi Busók vezette zenés felvonulás után, este 6-kor egy látványos kiszebáb égetéssel űzik el a telet.

Mielőtt még valaki totálisan kiakadna a cikkünk címén, pontosítunk: nem egy boszorkánynak bélyegzett asszonyt fognak pirotechnikai eszközökkel bántalmazni, hanem egy szalmából készített, boszorkány kinézetű, életnagyságú bábut égetnek el a téltemetés hagyományos, klasszikus népszokásaként.

A télboszorkánynak is hívott bábu pár napja a Dugonics téren várja azokat, akik papírra vetnék kívánságaikat, vagy mindazt a rosszat, amitől szeretnének megszabadulni. Szóval, a feladat egyszerű (már persze, ha kapható vagy az ilyesmire): fogj egy cetlit, írd rá a fenti két kategóriába tartozó tételek valamelyikét és tűzd fel a máglyára szánt kiszebábra.

A kívánságokkal, és a rosszat elűző cetlikkel beterített télboszorkány szombaton 17.30-kor indul majd utolsó útjára, hogy a Szent István téri máglyán végezze, ezzel elűzve a telet Szegedről. 

KINYIT AZ ÖREG HÖLGY, JÖNNEK A DRUGOVI BUSÓK

A legjobb hír, hogy ismét kitárja kapuit az Öreg Hölgy, avagy a Szent István Téri víztorony, de a Drugovi Busók is megérnek egy misét, az pedig már csak hab a tortán, hogy több, mint 100 kézműves és gasztro-kiállító várható a hivatalosan ideiglenes piacként megtartott eseményre.

A Szent István Téri Télbúcsúztató Kézműves Vásár programkínálata:

Február 19. szombat
9:00 Kézműves vásár
9:30 Vásárnyitó fanfár – Boros József és tanítványai
10:00 Grimm-Busz Színház
15:00 Drugovi Busó Csoport és a Sokac lányok tánca, kísérő a Bánát Szerb Tánccsoport zenészei
17:30 Zenés télbúcsúztató felvonulás a Dugonics térről a Szent István térre kikiáltó vezetésével, a Gyantár zenekarral, a Délikert Napsugár Táncegyüttessel és a Drugovi Busókkkal
18:00 Kiszebáb égetés a Szent István téren

Február 20. vasárnap
9:00 Kézműves vásár
10:00 Csiga duó gyerekzenekar
15:00 Pasenkó Bohóc interaktív gyerekműsora
Programok mindkét napon: óriás építőjáték, póni lovaglás, kisvasút, ugrálóvár, körhinta

A Szent István téri víztorony 11:00 és 16:00 között látogatható, a belépő árát nem írjuk ki, mivel ez nem egy PR cikk. További részleteket ITT találsz.

MÁJUSBAN JÖN AZ IGAZI NAGYÁGYÚ: MÁR MEGVAN A SZEGEDI BORFESZTIVÁL IDŐPONTJA

De még mennyire, hogy megvan! Három év Csipkerózsika-álom után úgy néz ki, visszatérhet Magyarország legnagyobb kulináris eseménye, az alábbi dátumot vésd be jól a naptárba:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb