Közélet

A közgyűlés elfogadta: Orbán Hedvig marad az Agóra élén az új pályázat elbírálásáig

Véget a közel négy órás közgyűlés Szegeden. A terítéken lévő napirendi pontok közül az egyik legnagyobb érdeklődést, és a legnagyobb vita az Agóra igazgatóváltása körül bontakozott ki a képviselők között. A fél kettő körül lezajló zárt ülés után végül minden napirendi pontot elfogadtak, így azt is megszavazták, hogy új pályázatot írnak ki az Agóra igazgatói posztjának betöltésére, és annak lezárultáig a jelenlegi igazgató, vagyis Orbán Hedvig végzi el ezt a feladatot.

Puskaporos hangulatban telt a közgyűlés Agórával kapcsolatos szakasza. Mint már megírtuk, Balázs Csaba visszalépése után a Kulturális Bizottság azt javasolta, az újabb pályázati elbírálásig maradjon az intézmény vezetői székében a közismert szegedi kultúraszervező, Orbán Hedvig, ám Martonosi Éva jegyző szavaiból az volt kivehető, hogy Orbán Hedvig már nincs a helyén. Válaszában az SZMSZ-re hivatkozott, vagyis arra, hogy a szabályzat értelmében a vezető távozásával a helyettese veszi át a helyét. Erről itt írtunk bővebben:

DÖNTÖTT A KÖZGYŰLÉS

A csaknem négy órás közgyűlés végén minden napirendi pontról döntöttek a képviselők, így a Szent-Györgyi Albert Agóra ügye is sorra került. A képviselők külön szavazták meg, hogy új pályázat kerüljön kiírásra az igazgatói székért, és azt is, hogy annak elbírálásáig ki töltse be a vezetői tisztséget az Agóra élén. A közgyűlés végül a pályázat újbóli kiírására vonatkozó kérdést 18 igen és 5 tartózkodás mellett fogadta el, majd azt, hogy június 17-ig maradjon-e a jelenlegi igazgató, 23 igennel egyhangúan megszavazta, így Orbán Hedvig marad az intézmény élén.

Borítókép: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb