Közélet

Hédi vagy nem Hédi? AGÓRA-gate a szegedi közgyűlésen (live)

Reggel 9 óta tart a jó szegedi szokás szerint puskaporos hangulatban zajló közgyűlés a városházán, ahol 11 óra után a Szent-Györgyi Albert Agóra botrányba fulladó vezetőváltása is előkerült. Egy képviselői felszólalás egy újabb anomáliára világított rá,

  • bár az Orbán Hedvig helyére derült égből villámcsapásként, ŰSiklósról kinevezett Balázs Csaba visszalépése után a Kulturális Bizottság azt javasolta, az újabb pályázati elbírálásig maradjon az intézmény vezetői székében a közismert szegedi kultúraszervező,
  • Martonosi Éva jegyző szavaiból az derült ki, a mindenki által csak “Hédiként” ismert menedzser már nincs a helyén.

A jegyzői Chovanecz Kata (Fidesz-KDNP) felszólalására reagált, amelyben a képviselőnő azt firtatta, hogy ki jelenleg az AGÓRA és az azzal összevont intézmények ügyvezető igazgatója. Martonosi Éva válaszában az SZMSZ-re hivatkozott, vagyis arra, hogy a szabályzat értelmében a vezető távozásával a helyettese veszi át a helyét. Magyarán, a jelek szerint figyelmen kívüól hagyhatták a kulturális bizottság azon javaslatát, hogy az intézmény igazgatói állására kiírt új pályázat elbírálásáig Orbán Hedvig korábbi igazgató lássa el az intézmény vezetésének feladatait.

Amint döntés születik a témában, cikkünk frissülni fog. Az elmúlt három óra csihi-puhiját az alábbi cikkünkben és a benne lévő élő videóban tudod nyomon követni:

FRISSÍTVE (14:26): ORBÁN HEDVIG MARAD AZ AGÓRA ÉLÉN JÚNIUS 17-IG

A terítéken lévő napirendi pontok közül az egyik legnagyobb érdeklődést, és a legnagyobb vita az Agóra igazgatóváltása körül bontakozott ki a képviselők között. A fél kettő körül lezajló zárt ülés után végül minden napirendi pontot elfogadtak, így azt is megszavazták, hogy új pályázatot írnak ki az Agóra igazgatói posztjának betöltésére, és annak lezárultáig a jelenlegi igazgató, vagyis Orbán Hedvig végzi el ezt a feladatot.

Borítókép: Szűcs Péter

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb