Mindenmás

Amíg aludtunk, 63 illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Mórahalomnál és Szegednél

A rendőrök az éjszaka során nagyobb csoportokban 63 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében, Mórahalomnál és Szegednél, írta a police.hu.

HÁROM NAGYOBB CSOPORTBAN JÖTTEK A MIGRÁNSOK

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a Polgárőrség Határvédelmi Tagozata közreműködésével, a honvédekkel és az osztrák, valamint cseh rendőrökkel együttműködve február 18-án 21 óra és február 19-én 6 óra között három nagyobb csoportban, 63 illegális migránst tartóztattak fel Mórahalom és Szeged közigazgatási területén.

Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, indiai, palesztin, tunéziai és jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

PÉNTEKRE VIRRADÓRA IS ÁLLT A BÁL A HATÁRON

Péntekre virradóra több támadás érte a Csongrád-Csanád megyei szerb határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat – derül ki a rendőrség honlapján közzétett videóból.

Forrás: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb