Mindenmás

Napi pakk: borongós idő, Szent István téri kavalkád és boszorkányégetés is vár ma Rád Szegeden

Az egész héten kitartó kellemes, tavaszias időt felváltja a borongós, és olykor záporos időjárás Szegeden. Ez ne szegje kedved, hiszen hideg még így sem lesz: a hétvégén is marad a 10 fok körüli hőmérséklet. Sőt, telis-tele vagyunk programokkal! Végre lesz Szent István téri kavalkád, és a busók mellett boszorkányégetés is vár ma Rád Szegeden. Meghoztunk minden fontos infót a szuper szombati reggelhez, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Zsuzsanna, Anna, Borbás, Eliza, Elizabet, Konor, Konrád, Oszvald, Ozsvát, Zsanka, Zsanna, Zsazsa, Zsuzsa, Zsuzsánna és Zsuzska nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 205 éve született Kossuth Zsuzsa, Kossuth Lajos húga, aki megszervezte az első katonakórházat.
  • 67 gyertyát fújhat el a szülinapi tortáján Jeff Daniels amerikai színész (Dumb & Dumber).
  • 64 éve megszületett Helen Fielding angol írónő, a Bridget Jones naplója című könyv írója.
  • 59 éves lett Seal, angol énekes, dalszerző (Kiss from a rose).
  • 55 éve Puerto Rico-ban megszületett Benicio Del Toro színész (007 – A magányos ügynök, Közönséges bűnözők, Blöff).
  • Ma lett 54 éves Lukács László a Tankcsapda együttes alapítója és énekese.
  • Ma 48 éve annak, hogy megszületett Mága Zoltán hegedűművész. Zenéjében a komolyzenét, cigányzenét és a popzenét vegyíti.
  • 1 éve hunyt el Đorđe Balašević szerb dalköltő, énekes.

BORONGÓSABB IDŐVEL STARTOL A HÉTVÉGE

Szombaton felhős, borongós időre készülhetünk, olykor eső és záporok is tarkíthatják majd a napot. Sokfelé élénk, helyenként erős lesz a nyugati-északnyugati szél, így nem lesz túl kellemes az időjárás Szegeden. Hajnalban 6, kora délután 10 fok körül alakul a hőmérséklet.

EZEN A HÉTVÉGÉN VISSZATÉR A SZENT ISTVÁN TÉRI DZSEMBORI

“Nem oly régen még a Dóm térre invitáltunk benneteket, most meg már temetjük a telet” – írja a Szegedi Városkép és Piac szervezésében létrehozott esemény Facebook oldalán, ami azt jelenti, hogy februárban már nem maradunk kézműves dzsembori nélkül Szegeden.

MA ESTE BOSZORKÁNYT ÉGETNEK A SZENT ISTVÁN TÉREN

A napokban többek között a Szegedi Borfesztivál, a Szegedi Halfesztivál és a Chili Weekend című gasztro-rendezvények kapcsán is bíztató hírek érkeztek, hab a tortán, hogy szombaton – igaz, kézműves piac formájában – pedig elrajtol a 2022-es év első szegedi rendezvénye. Az elkövetők a Szegedi Borfesztivál és a Bortér szervezői, a Szegedi Városkép és Piac Kft., a helyszín a Szent István tér, a fő produkció pedig az lesz, amikor a Drugovi Busók vezette zenés felvonulás után, este 6-kor egy látványos kiszebáb égetéssel űzik el a telet.

PÖRGŐS PARTIK ESTÉRE

Nem maradunk pörgős partik nélkül sem: érkezik a Retro Klub legújabb partysorozata, belendül a Törpe, és igazi karnevál hangulat fog uralkodni szombat este a Hungiban is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb