Közélet

Orbán Viktor: Szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába

Európai Uniós és NATO-szövetségeseinkkel együtt elítéljük Oroszország katonai fellépését – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a nemzetbiztonsági operatív törzs ülése után, amelyen az orosz–ukrán helyzetet vitatták meg.

“Vésztanácskozást fogunk tartani ma Brüsszelben. Úgy látom, hogy az európai egység fenntartható lesz, és közös lépésekre szánhatjuk el magunkat” – mondta Orbán Viktor közösségi oldalán megosztott videóüzenetében, emlékeztetve arra az uniós csúcstalálkozóra, amelyet csütörtök estére hívtak össze az ukrajnai helyzet miatt.

NEM KÜLDÜNK KATONÁKAT UKRAJNÁBA

Orbán Viktor kihangsúlyozta: Magyarországnak ebből a háborús konfliktusból ki kell maradnia, mert „számunkra a legfontosabb a magyar emberek biztonsága”. “Ezért szó sem lehet arról, hogy akár katonákat, akár katonai eszközöket telepítsünk Ukrajnába” – mondta a miniszterelnök. Hozzátette: humanitárius segítséget természetesen nyújtunk majd.

A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM IS NYUGTATJA A KEDÉLYEKET

Magyarországon nem befolyásolják a mindennapi életet az Ukrajnában történő hadműveletek – közölte csütörtökön a Honvédelmi Minisztérium. Mint mondták, Magyarországon nincs háborús helyzet, béke van, amit szeretnénk megőrizni. Mindezek mellett hozzátették, ahogyan azt az elmúlt napokban Benkő Tibor honvédelmi miniszter több fórumon is elmondta, az Ukrajnában kialakult helyzet miatt katonákat és eszközöket csoportosít át a Magyar Honvédség az ország keleti régióiba. Kiemelték: a magyar lakosság jelenleg nincs közvetlen veszélyben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb