Közélet

Makón akciótervet készítenek az ukrajnai menekültek befogadására, és 10 millió forinttal támogatják a Híd Kárpátaljáért segélyprogramot

Tízmillió forinttal támogatja a kormány által indított Híd Kárpátaljáért segélyprogramot és akciótervet készít a menekültek elhelyezésére a makói önkormányzat – döntött egyhangú határozattal a város képviselő-testülete szerdai rendkívüli ülésén.

Farkas Éva Erzsébet polgármester hangsúlyozta, “emberi és keresztényi kötelezettségünk, hogy segítséget nyújtsunk azoknak, akik a háborúval érintett területekről hozzánk érkeznek”. Az anyagi támogatás mellett az önkormányzat ezért akciótervet készít a várhatóan nagy létszámban érkező menekültek befogadására. Számba veszik azokat az önkormányzati ingatlanokat, amelyek alkalmasak lehetnek a menekültek elhelyezésére.

A PANZIÓK ÉS SZÁLLODÁK NYITOTTAK A KEZDEMÉNYEZÉSRE

Mint kiderült, felvették a kapcsolatot a városban működő 72 szálláshely üzemeltetőivel, a panziók, szállodák tulajdonosai nyitottak voltak a kezdeményezésre, és várhatóan a Pulitzer József Kollégium is teljes szintet tud biztosítani az érkezőknek – közölte a polgármester. Hozzátette: már magánszemélyektől is kaptak felajánlásokat, hogy üresen álló lakásukban vagy saját ingatlanukban képesek menekülteket befogadni. Farkas Éva Erzsébet elmondta, az önkormányzatnak két vendégháza van, amely azonnal alkalmas a menekültek elhelyezésére, ezért megkezdték a szükséges eszközök beszerzését.

A szegediek sem maradnak alul, ha a segítségnyújtásról van szó. Minden szegedi gyűjtőpontot megtalálsz az alábbi cikkünkben:

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb