Közélet

Vége az orosz-ukrán béketárgyalás második körének, Putyin és Zelenszkij is megszólalt

Véget ért az orosz-ukrán béketárgyalások harmadik köre, Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy minden a tervek szerint halad, Zelenszkij pedig azt üzente, hogy Ukrajna egyre erősebb fegyvereket kap az “igazi” barátaitól. Csütörtök esti összefoglalónk a háborúból, szegedieknek.

MEGVOLT A MÁSODIK OROSZ-UKRÁN TÁRGYALÁS, EGYETLEN EREDMÉNNYEL

Hamarosan következhet az orosz-ukrán béketárgyalások harmadik köre, írja a Guardian az ukrán delegáció egyik tagjára hivatkozva. “Ukrajna nem érte el az eredményt, amire számított, de a felek megegyeztek a civil lakosság evakuálására szolgáló humanitárius folyosók biztosításáról” – magyarázta a brit lapnak a diplomata.

PUTYIN SZERINT MINDEN A TERVEK SZERINT HALAD

Közben megszólalt Putyin is, az orosz elnök beszédében arról is beszélt, hogy a „különleges hadművelete” a tervek szerint halad. Putyin azt állította, eddig az összes kitűzött feladatot sikeresen teljesítették.

ZELENSZKIJ SZERINT EGYRE ERŐSEBB FEGYVEREKET KAPNAK

“Mindenért, amit Ukrajna ellen tettél, megfizetsz. Nem felejtjük el azokat, akik elhunytak, és Isten sem felejti el őket” – üzente az ukrán elnök az orosznak egy ma délutáni sajtótájékoztatón. Zelenszkij ezt követően arról beszélt, hogy Ukrajna egyre erősebb fegyvereket kap az “igazi” barátaitól, majd arra kérte Putyint, hogy üljön le vele, csak ne 30 méterre tőle, mint Emmanuel Macron francia elnökkel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb