Kikapcs

Most már fix, hogy visszatér a Halfesztivál, még több látogatót várnak a SZIN-re – így reagáltak a lazításra a szegedi vendéglátósok és rendezvényszervezők

Sokak örömére a csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy hétfőtől kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat, illetve megszűnik a maszkviselési kötelezettség. A hír hallatán körbekérdeztük a szegedi vendéglátósokat és rendezvényszervezőket, mit várnak a változásoktól és mire számíthatunk mi, szegediek.

A HUNGIBAN BÍZNAK BENNE, HOGY A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ELTÖRLÉSÉVEL MEGNŐ MAJD A VENDÉGEK SZÁMA

Gálosi Gyula, a Hungi és a Hági Udvar tulajdonosa elmondta, magánemberként is nagyon örül annak, hogy a járványhelyzet megengedi azt, hogy ezeket a korlátozó intézkedéseket fel lehessen oldani. Szakmai szempontból is örömteli várakozással tekint a jövőre és a teljes csapattal figyelik, hogy a védettségi igazolvány megszűnése milyen hatással lesz a vendéglátóiparra.

“Mi azt várjuk a szigorítások feloldásától, elsősorban a zenés – táncos tömegrendezvények tekintetében, hogy több vendég fog érkezni hozzánk” – árulta el Gálosi Gyula. Abba is beavatott minket, tapasztalataik szerint a szórakozó vendégeket tekintve már sokan felvették az oltást, rendelkeztek védettségi igazolvánnyal, de mégiscsak egy olyan korlátozásról volt szó, ami biztos, hogy az oltatlanokat visszatartotta. Ez az akadály hétfőtől megszűnik, így a tulajdonos abban bízik, növekedni fog a Hungi látogatóinak a száma is.

A SZEMÉLYZET ÖRÖMMEL ÉS FELÜDÜLÉSSEL TEKINT A HÍRRE, HOGY NEM KELL MAJD MASZKOT VISELNIÜK

A Hágiban eddig sem kérték a védettségi igazolványt, de ahogy Gálosi Gyula elmondta, a rendelkezés eltörlése biztosan növeli az emberek biztonságérzetét, javítja a hangulatot és így a vendégek sokkal felszabadultabban töltenek el egy estét az étteremben. Nem elhanyagolható szempont a személyzet maszkviselési kötelezettségének a megszűnése sem. Ahogy a tulajdonos beszámolt róla, ők biztos, hogy örömmel és felüdüléssel fogadják azt, hogy végre hallani fogják a vendégek, amit mondanak, illetve nem kell teljes munkaidőben elviselniük magukon a maszkot.

A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY ELTÖRLÉSÉVEL SZEPTEMBER ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN VISSZATÉR A SZEGEDI HALFESZTIVÁL

Frank Sándor, Venesz-díjas mesterszakács, a Szegedi Halfesztivál főszervezője legutóbbi beszélgetésünkkor elárulta, a rendezvény megtartására akkor van lehetőség, ha a védettségi igazolvány eltörlésre kerül. Hétfőtől végre ez valóra válik, ezzel pedig mindenki nagy örömére zöld utat kapott a Szegedi Halfesztivál is, ami szeptember első hétvégéjén két év kényszerpihenő után végre visszatér városunkba.

Frank Sándor elárulta, úgymond mindvégig tűzben tartották a vasat, s most gőzerővel belelendültek a Halfesztivál szervezésébe. “Most a műsorok szervezése folyik éppen, szeretnénk, ha minden korosztály megtalálná a programban a kedvére valót, úgy, mint régen a járvány előtti időkben. Óriási munkakedvvel láttunk hozzá az előkészületeknek, rajtunk nem fog múlni semmi sem” – számolt be róla a főszervező. Azt is megtudhattuk, a rendezvény a Tisza mindkét oldalát körül fogja ölelni. A Huszár Mátyás rakpartot az árusok, a Partfürdő területét pedig a halfőzők veszik majd birtokba.

TÖBB FESZTIVÁLOZÓT VÁRNAK A SZIN-RE, ÉS BÍZNAK BENNE, HOGY MEGNÖVEKSZIK AZ IH RENDEZVÉNYEIT LÁTOGATÓK SZÁMA IS

Kolonics Erika, a Szegedi Ifjúsági Napok főszervezője és az IH Rendezvényközpont ügyvezető igazgatója elmondta, nagyon reménykedik benne, hogy a védettségi igazolvány eltörlésével azok a fesztiválozók is ellátogatnak majd a SZIN-re, akik eddig az oltás hiánya miatt ezt nem tehették meg. “Tavaly csak védettségi igazolvánnyal léphettek be a fesztiválozók a Partfürdőre, ez 20%-os csökkenést okozott a látogatottságban, remélem, hogy a 2019-es szintre vissza tudunk kerülni. Szerintem a program kitűnő lesz, és bízom abban, hogy a műsor is generál még plusz vendégeket” – mondta el Kolonics Erika.

AZ IH -ban több könnyűzenei koncert is várja az érdeklődőket, mint például a Bohemian Betyars, Carson Coma, vagy a Lóci est, amelyekre Kolonics Erika reményei szerint a védettségi igazolvány eltörlésével a látogatói szám szintén meg fog növekedni.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb