Közélet

A kormány támogatja a menekülők elszállásolását

A támogatás azokra nem vonatkozik, akik önként ajánlották fel a szálláshelyet. A Magyar Közlönyben megjelent a rendelet az Ukrajnából érkezők elhelyezésének támogatásáról.

A helyi önkormányzat az ideiglenes védelemre jogosult vagy a menedékes szállása és ellátása után naponta elszállásoltanként és ellátottanként 4000 forint fajlagos támogatásra jogosult.

Ha a minisztérium vagy a megyei, fővárosi védelmi bizottság (a továbbiakban együtt: megrendelő) és a szállásadó megállapodást köt 20 főnél nagyobb létszámú ideiglenes védelemre jogosult vagy menedékes elhelyezését ellátó szálláshely igénybe vételére, a szállásadó az elszállásolt ideiglenes védelemre jogosult, illetve menedékes szállása és ellátása után egyedi támogatást igényelhet.

KÖZTERHEKTŐL MENTES A TÁMOGATÁS

A szállásadónak fizetett támogatás mentes a közterhek alól, ide nem értve az általános forgalmi adót. A kormány munkát is adna a menekülteknek, megjelent a Magyar Közlönyben az a rendelet is, amely szerint az Ukrajnából menekülők 16 éves koruktól bevonhatóak a foglalkoztatásba, közfoglalkoztatásba.

VÁRHATÓ VOLT, HOGY NAGYON SOK MENEKÜLT FOG JÖNNI HAZÁNKBA

Forrás: 24.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb