Mindenmás

Napi pakk: cidris reggel után napos délután várható Szegeden, boldog születésnapot, Liu Shaoang!

Reggel még elkelhet a bunda-sapka-sál kombó, délután pedig egy könnyebb tavaszi kabát is megteszi és irány mondjuk a Toros Pálinkafesztivál! De vannak még ötleteink és a napod sem kezdődhet egy jó adag kávé és a Napi Pakk nélkül!

SOK BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK

kedves Krisztián, Ajtony, Zoltán, Arita, Ida, Patrícia, Egyed, Salamon és Imelda!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • Ma van az ékszer világnapja
    Az ékszer világnapja leginkább az angolszász országokban elterjedt szokás. Ezen a napon sokan ékszert viselnek akkor is, ha egyébként nem szoktak, illetve elterjedt hagyomány az ékszerek ajándékozása és készítése is.
  • 1781-ben ezen a napon William Herschel felfedezi az Uránusz bolygót.
  • Leégett Nikola Tesla New York-i laboratóriuma.
    127 éve, azaz 1895. 03. 13-án hajnali 2 óra 30 perckor tűz ütött ki a New York-i 5th Avenue 33-35 szám alatti épületében. Az épület 2:20-kor távozó gondnoka egyetlen gázlángot hagyott égve az alagsorban. 10 perc múlva, amikor visszatért, az épület már lángokban állt. A vitatott eredetű tűzben leégett Nikola Tesla a teljes negyedik emeletet elfoglaló laboratóriuma. Megsemmisültek kísérleti modelljeinek százai, a jegyzetei, a tervei és eszközei, mintegy 50000 dollár értékben. A laboratórium nem volt biztosítva. Tesla 6 órával a lesújtó esemény után már nekilátott legújabb oszcillátora újratervezésének. Legalább egy év kellett hozzá, hogy a legszükségesebb berendezéseket beszerezze.
  • 145 esztendővel ezelőtt Chester Greenwood szabadalmaztatta a fülmelegítőt. Chester Greenwood (1858–1937) amerikai feltaláló 15 éves korában találta ki a fülmelegítőt, korcsolyázás közben. Kezdetben nagymamája varrókészletéből a tűpárnát használta fel erre a célra. Találmányát 1877. március 13-án fülvédőként szabadalmaztatta. Közel 60 éven át gyártott fülvédőket, munkalehetőséget teremtve saját szülőhelyén, a Maine Állam beli Farmington környékén élő embereknek.
  • Ma ünnepli a születésnapját Malek Andrea magyar színésznő, énekesnő.
  • Huszonnégy gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján Liu Shaoang olimpiai bajnok magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki Magyarország első egyéni olimpiai aranyérmese a téli olimpiai játékok történetében. Kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok.

Ha a hosszú hétvége további programjait tervezed, itt a segítség:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Anya Fernald
'Fel a tetejéhez' gomb