Közélet

Orosz vegyi fegyverek bevetését is elképzelhetőnek tartja a NATO

Egyre nagyobb az aggodalom az orosz–ukrán háború körül. A NATO főtitkára szerint Oroszország akár vegyi fegyvereket is képes lenne bevetni a háborúban. Több nyugati tisztviselő aggódik amiatt, hogy Vlagyimir Putyin vegyi fegyverek bevetését rendelheti el Kijevnél.

A brit sajtó szerint a szakértők úgy gondolják, fennáll a veszély, hogy az oroszok rendkívül nagy pusztítással járó csapást hajthatnak végre az ukrán fővárosban akkor, ha a „hagyományos fegyverekkel” nem sikerül bevenniük a fővárost. A Welt am Sonntagnak adott interjújában Jens Stoltenberg NATO-főtitkár elmondta, hogy ő is tart attól, hogy Moszkva ilyen eszközökhöz folyamodik majd. Kiemelte, hogy ez háborús bűncselekmény lenne. Korábban Oroszország is vegyi és biológiai fegyverek bevetésével vádolta meg Ukrajnát. Stoltenberg szerint ez az állítás nem támasztható alá semmivel, és teljesen abszurd kijelentés.

MOSZKVA SZERINT PONT A PENTAGON FEJLESZT UKRAJNÁBAN

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerint a Pentagon halálos kórokozók létrehozására irányuló, Ukrajnában zajló kutatásokat támogatott.  Elmondta, hogy erre bizonyítékuk is van. Állítása szerint az amerikai fél azt tervezte, hogy idén madarak, denevérek és hüllők kórokozóit kutatja katonai céllal, majd kiterjeszti a vizsgálatokat arra is, hogy az afrikai sertéspestis és a lépfene miként terjed a vándormadarak által.

Forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวบอล
'Fel a tetejéhez' gomb