Kikapcs

Ezek a programok várnak rád nemzeti ünnepünkön Szegeden és környékén

Március 15-e, nemzeti ünnepünk nagyon sok programot tartogat számunkra, így eseményteli kedd elé nézhetünk a hosszú hétvége utolsó napján is Szegeden és környékén. Városi ünnepségek, zenés fellépések, de még játszóház is várja majd a kisebbeket ezen a napon. Csemegézz összeállításunkból a szegedi, vásárhelyi és makói ünnepi programok közül.

ÜNNEPI PROGRAMOK SZEGEDEN

Az országzászló hivatalos felvonásával indulnak majd az ünnepi programok Szegeden, a városháza előtt a Pavane Táncegyüttes és a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar, míg a Klauzál téri Kossuth-szobornál a Szegedi Nemzeti Színház művészei lépnek fel. A hivatalos program szerint a menetrend a következő:

  • 9:00 – Koszorúzás Petőfi Sándor és Batthyány Lajos szobránál a Dóm téren a  Nemzeti Emlékcsarnoknál, valamint a szőregi csata emlékoszlopánál az Aradi vértanúk terén
  • 9:30 Térzene
  • 9:45 – az országzászló ünnepélyes felvonása a városháza előtt, a Széchenyi téren, közreműködik a Pavane Táncegyüttes és a
  • Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar.
  • 10:00 – Díszünnepség és koszorúzás a Klauzál téri Kossuth – szobornál. Közreműködnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Szeged Táncegyüttes, az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola kórusai és a Szeged Városi Kórusegyesület összkara és a Fricsay Ferenc Városi Fúvószenekar.
  • 9:00 – 12:00 – Ünnepváró Játszóház a Széchenyi téren: kézműves foglalkozások, rejtvények, interaktív játékok várják az érdeklődőket a Szent-Györgyi Albert Agóra rendezésében.

ÜNNEPI PROGRAMOK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

Hódmezővásárhelyen reggel 9 órakor ünnepi zászlófelvonással és virágelhelyezéssel a Kossuth szobornál veszi kezdetét az ünnepség, ahol közreműködik a Sergő Zenekar és a Kankalin Néptáncegyüttes, valamint a Hagyományőrző Pálffy Huszár Egyesület.

A délután folyamán 13 órakor koszorúzással folytatódik a program Szametz András 48-as honvéd kopjafájánál az Unitárius Temetőben, majd 13:30 – tól koszorút helyeznek a Szabadság olvasókörben Szametz András mellszobránál a Klauzál utcában.

Fotó: kozterkep.hu

ÜNNEPI PROGRAMOK MAKÓN

Makón a városi programokat március 14-én tartották meg, 15-én szentmise és istentisztelet lesz: 9.00 órától Ünnepi szentmise a Magyar Hazánkért és Népünkért a Szent István Király Plébániatemplomban, majd 9.30 – tól Ünnepi istentisztelet a vásárhelyi utcai gyülekezeti teremben.

AJÁNDÉK TÁRLATVEZETÉSSEL VÁR A MÓRA FERENC MÚZEUM

Ajándék tárlatvezetéssel vár minden érdeklődőt március 15-én, 11 órától a Móra Ferenc Múzeum, az Elit alakulat 2.0 című, honfoglalás kori kiállításra. Az Elit alakulat 2.0 című kiállítás Magyarország legfontosabb honfoglalás kori leleteit mutatja be: a Bodrogközben, Karosnál talált temetőket, amelyek az időszak leggazdagabb vezérsírjait rejtették.

TÁRT KAPUKKAL VÁR A SZEGEDI VADASPARK

A Szegedi Vadaspark március 15-én is várja kicsi és nagy állatszerető vendégeit.

MÁRCIUS 15-ÉN IS VÁRJA LÁTOGATÓIT AZ ÓPUSZTASZERI NEMZETI TÖRTÉNETI EMLÉKPARK

Március 15-én az Emlékpark 10:00-16:00 óra között látogatható.

TÚLÉLŐ CSOMAG MÁRCIUS 15-RE SZEGEDIEKNEK

Javában zajlik az ünnepi hosszú hétvége, mivel rengeteg kérdés futott be Tőletek a különféle intézmények nyitva tartása kapcsán, összeállítottunk egy ünnepi kisokost, benne a bevásárlóközpontok nyitva tartásától kezdve a március 15-i programokig.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb