Sport

Nagyot ment vasárnap a Modern Városok Kupája: Szegeden lett kupagyőztes Milák Kristóf

Tizennégy döntőt tartottak a Modern Városok Kupája szegedi fordulójának utolsó versenynapján, ahol a szombathoz hasonlóan válogatott úszóink ismét halmozták az érmeket, Milák Kristóf két aranyat zsebelt be, Komoróczy Lora pedig egy arany-ezüst-bronz kollekcióval gazdagodott zárásként. 

  • A férfiak versenyében a felnőtteknél az olimpiai bajnok Milák Kristóf,
  • az utánpótlás korúaknál pedig Horváth Ákos gyűjtötte a legtöbb pontot,
  • a hölgyeknél a felnőttek között Szabó-Feltóthy Eszter lett a legjobb,
  • az utánpótlás korúaknál pedig Szabó Dóra, míg a különdíjat Sebestyén Dalma kapta.

100 pillangón és 200 gyorson sem volt kérdés Mliák Kristóf győzelme, mindkét számban meggyőző előnnyel csapott elsőként célba. Rasovszky Kristóf 400 gyorson a táv végére már átvette a vezetést, így a harmadik versenynapon behúzta a harmadik aranyát is (az 1500 és 800 gyors után). Hozzá hasonlóan a mellúszó specialista Békési Eszter is összehozott egy „mesterhármast”, hiszen ma százon végzett az első helyen (a szombati 50 és 200 mell után), így ő is három arannyal távozhat Szegedről.

Az utolsó nap sprint számai közül a női mezőnyben 50 háton Komoróczy Lora végzett az élen (de emellett elhozott még 100 mellen egy ezüst-, 50 gyorson pedig egy bronzérmet) 50 gyorson Ugrai Panna aratott diadalt, a férfiaknál Marosi Bálint sem talált legyőzőre 50 háton, míg 50 gyorson a Bácsvíz KVSC tehetsége Garajszki Máté örülhetett a győzelemnek.

Sebestyén Dalma a tegnapi 200 vegyes és 200 pillangó első helye után, ma 100 pillangón csapott célba először, hasonlóan Szabó Feltóthy Eszterhez, aki szombaton 100 háton volt a leggyorsabb, ma pedig 200 háton állhatott a dobogó legfelső fokára, 50 háton pedig ezüstérmes lett.

800 gyorson Szimcsák Mira magabiztos úszással nyerte a döntőt, valamint Zombori Gábor is feliratkozott a győztesek közé, miután 100 mellen érte el elsőként a falat, 400 gyorson pedig Rasó mögött másodikként ért be. A szegediek kiválósága, Pádár Niki ma sem távozott üres kézzel, 200 gyorson első, 50 gyorson második helyen végzett, Rupics Bendegúz pedig háton remekelt, kétszázon a dobogó legfelső fokára állhatott, ötvenen pedig bronzérmet szerzett.

Fotók: HAÁSZ-SZUE

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb