Közélet

Deák Dániel: 500 ezren lehettek a Békemeneten

500.000 – ennyien voltunk a Békemeneten! – adta hírül közösségi média oldalán a XXI. Század Intézet vezető elemzője, egyben a kormányközelinek tartott Megafon közéleti influenszere, Deák Dániel. Az eseményre a Facebookra, Instagramra feltöltött fotók alapján Szegedről is rengetegen indultak útnak, bár, a pontos számukról nincs hivatalos adat, ahogy egyelőre arról sem, milyen számítással jött ki a cikkünk címében említett félmillió fős tömeg (az viszont a fotók és videók alapján is biztos, hogy rengetegen voltak).

“Ennyien még sohasem üzentek a baloldalnak, Brüsszelnek és a világnak, hogy Magyarország szuverenitásából és szabadságából jottányit sem enged, és békét szeretne” – nyilatkozta az Origónak a március 15-i eseményeket elemezve ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint a nemzeti tábor újra megmutatta az erejét, és ennek óriási jelentősége van. A Századvég szakértője, a Békemenet egyik szervezője azt is kiemelte, a Márki-Zay Péter nevével fémjelzett ellenzék kudarcot vallott, sikertelenül mozgósított a nemzeti ünnepen. 

EZ TÖRTÉNT A BÉKEMENETEN

Döbbenetes tömeg gyűlt össze tegnap a fővárosban, a kilencedik Békemenetre Szegedről is több busszal utaztak a résztvevők. Összefoglalónk Orbán Viktor beszédéről és az eseményről:

…ÉS EZ, A KORMÁNYVÁLTÓ NAGGYŰLÉSEN

A félmilliós Békemenettel szemben egy jóval kisebb létszámú, a közösségi médiában keringő becslések szerint 20-30 ezres naggyűlést tartott az ellenzék, amelyen a főbb karaktereik mellett Donald Tusk és természetesen Márki-Zay Péter is beszédet mondott.

Az utóbbiról itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb