Kikapcs

Színházi kulisszatitkokat fed fel a Somogyi-könyvtár a Színházi Világnap alkalmából

A Színházi Világnap alkalmából a Szegedi Nemzeti Színház életébe, a kulisszák mögé pillanthatnak be az érdeklődők március 21-én, hétfőn, 16.30-tól a Somogyi-könyvtárban, a Heti Közélet magazin közreműködésével megvalósuló nyitott kerekasztal-beszélgetésen – írta közleményében a Somogyi-könyvtár.

AZ ÉRDEKLŐDŐK BEPILLANTÁST NYERHETNEK A SZÍNHÁZI HÁTTÉREMBEREK MUNKÁJÁBA

A beszélgetés során a Szegedi Nemzeti Színház munkatársai arról az óramű pontossággal működő szervezetről osztanak meg izgalmas információkat a közönséggel, amely a színházi élmény mögött rejlik. Ahhoz ugyanis, hogy a színházi varázslat létrejöjjön a színpadon a színészek és rendezők munkáján túl sokféle tudás, sokféle foglalkozás hozzájárul. Gondoskodni kell ugyanis az illúziót megidéző ruhákról, frizurákról, kellékekről, ha szükséges súgással segíteni a reflektorfényben állókat. A színházi háttéremberek munkája nélkül a varázslat talán szerte foszlana. Most ők mesélnek magukról és a munkájukról.

A BESZÉLGETÉSEN RÉSZT VESZNEK A SZEGEDI NEMZETI SZÍNHÁZ MUNKATÁRSAI

A beszélgetés meghívott vendégei, akiket színházi kulisszatitkokról Szűcs Gábor, a Heti Közélet magazin szerkesztő-műsorvezetője kérdezi majd a délután folyamán: Czene Zoltán rendezőasszisztens, Endrődy Judit fodrásztár vezető, Kertész Zsolt kelléktárvezető, Sánta László férfi varrodavezető, Stefanik Sándor főügyelő és Zsoldos Anikó súgó.

A program a Szegedi Nemzeti Színház, a Heti Közélet magazin és a Somogyi-könyvtár együttműködésével valósul meg.

Forrás: Somogyi – könyvtár

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb