Kikapcs

A kárpátaljai bajbajutottak megsegítésére ad koncertet Szegeden Mága Zoltán

A 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében március 19-én, szombaton 19 órától Mága Zoltán hegedűművész, a Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar, valamint László Boldizsár, a Magyar Állami Operaház magánénekese ad hangversenyt a Szegedi Dómban.

A RENDEZVÉNY BEVÉTELÉVEL A KÁRPÁTALJAI BAJBAJUTOTTAKON SEGÍTENEK

Ahogy a szervezők közleményükben írták, a koncert ingyenes lesz, ám az adományokat a Székesegyházban kihelyezett gyűjtő ládikákban szívesen fogadják. A rendezvény bevételét a kárpátaljai bajbajutottak, illetve a hazánkba menekülők megsegítésére ajánlják fel.

MÁGA ZOLTÁN KARITATÍV MISSZIÓJÁÉRT APOSTOLI ÁLDÁSBAN RÉSZESÜLT

A szervezők összesítése szerint a már teljesített két karitatív missziósorozat hangversenyein több mint 250 ezer ember vett részt és több száz millió forint értékben nyújtott segítséget. Mága Zoltán a hátrányos helyzetben élő iskolások ezreinek, oktatási intézményeknek adott támogatást, több vidéki kórház számára életmentő orvosi műszerek beszerzését segítette, de templomok felújításához, betegek gyógykezeléséhez is hozzájárult. A jótékonysági missziói elismeréseként XVI. Benedek pápa mellett Ferenc pápa is apostoli áldásában részesítette, és a katolikus egyházfő audiencián is fogadta a hegedűművészt.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb