Sport

Taroltak a szegedi kick-boxosok: mind a nyolc induló dobogós helyezést ért el az Országos Diákolimpián

Március 12-én a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban gyűlt össze a hazai kick-box elit, ugyanis itt került megrendezésre az idei év első jelentős hazai versenye, a 2022. évi Országos Kick-box Diákolimpia Döntője. Az országból 11 megye 49 településéről 158 iskola 249 tanulója vett részt, köztük 8 szegedi versenyző. Külön büszkeség számunkra, hogy mind a 8 szegedi versenyző dobogós helyezést ért el, így a csapat 3 arany, 2 ezüst és 3 bronz éremmel zárta a versenyt.

Mivel az év elején több nemzetközi ranglista verseny is törlésre került, így a Diákolimpián értékes ranglista pontokat is szerezhettek ezúttal a versenyzők. A ranglista elsőnek járó válogatott kvóta megszerzése is célul lebegett az indulók szeme előtt és népes mezőny gyűlt össze az idén dupla téttel bíró viadalon.

TAPASZTALT ÉS ELSŐ VERSENYÉN DEBÜTÁLÓ VERSENYZŐKKEL VÁGOTT NEKI A KLUB A MEGMÉRETTETÉSNEK

A Halker-KirályTeam Szeged 8 versenyzővel vágott neki a szombati versenynapnak. A szegedi indulókat ezúttal a kezdő csoport edzője, Csonka Attila kísérte el és segítette a helyszínen. A rutinosnak számító Haider Katrin, Bárdos Inez, Solymosi Bence, Nagy Bálint négyest ezúttal Roszik Szabolcs, Kapuvári Pál és az első versenyes Solymosi Olivér, valamint Valkó Dominik egészítette ki.

MIND A NYOLCAN DOBOGÓRA ÁLLHATTAK

A szegedi versenyzők ezúttal kizárólag a Pointfighting szabályrendszerben indultak és mind a nyolcan a dobogóra állhattak a versenyt záró ceremónián:

  • Haider Katrin, Nagy Bálint és Solymosi Bence esélyeshez méltóan küzdöttek és ellentmondást nem tűrve nyerték meg súlycsoportjukat és állhattak fel a dobogó legfelső fokára.
  • Roszik Szabolcs és a kimagaslóan tehetséges, mindössze 9 esztendős, első versenyén szereplő és nagyon biztatóan mozgó Valkó Dominik begyűjtött egy-egy ezüstérmet. 
  • Bronzérmet szerzett: Kapuvári Pál, Bárdos Inez és Solymosi Olivér.

Forrás és fotók:  Halker-KirályTeam Szeged

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: auto swiper
'Fel a tetejéhez' gomb