Kikapcs

“Aktívan Csongrád – Csanád megyében”: Máté Bence, szegedi természetfotós is előadást tart a turizmus lehetőségeiről szóló konferencián Csongrádon

“Aktívan Csongrád – Csanád megyében” címmel rendez konferenciát március 22-én, kedden, 14 órakor Csongrádon az Aktív Magyarországért Kormánybiztosság, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat. Az országjáró roadshow céljáról és jelentőségéről Csáki Bélával, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnökével beszélgettünk.

Csáki Béla elmondta számunkra, a projekt célja, hogy összehozza Csongrád-Csanád megye aktív turizmusában érdekelt szolgáltatóit, szállásadóit, túravezetőit és kivitelezőit. A konferencián elsősorban a térségben várható aktív turisztikai pályázatokról lesz szó, illetve példákon keresztül bemutatják a szervezők, hogy milyen már működő fejlesztéseket és szolgáltatásokat valósítottak meg az országban.

A RÉSZTVEVŐK AZ ALÁBBI ELŐADÁSOKAT HALLGATHATJÁK MEG A RENDEZVÉNYEN

  • Aktívan előre! – Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos
  • Fejlődésben a megye – Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke
  • Maradj TOP-on! – Baráth Gergely, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója
  • Túrázzunk Szentes térségében! – Valkay Zsolt, (Szent Jupát Sportegyesület, Szentes)
  • Az aktív turizmus helye a kajak-kenu sportban – Sík Márton, a Vajda Attila Regionális Akadémia menedzsere, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület szakmai vezetője
  • Közösségépítés kerékpárral a Homokháton – Parraginé Tóth Edina és Börcsök Zoltán, (Homokháti Bringaklub, Zákányszék)
  • Lesen vagyunk – Máté Bence, a láthatatlan természetfotós

AZ ELŐADÁSOKAT KÖVETŐEN KEREKASZTAL BESZÉLGETÉSRE INVITÁLJÁK A RÉSZTVEVŐKET

Ezt követően egy kerekasztal beszélgetésre invitálják a résztvevőket a szervezők, ahol Dr. Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egymázmegye püspöke, Süli András, a Csongrád-Csanád Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke, Petrovics Kálmán, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Sportágfejlesztési Bizottságának elnöke, az MVM Szegedi Vízisport Egyesület klubigazgatója, Csáki Béla, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Farkas Sándor, országgyűlési képviselő osztja meg tapasztalatait az érdeklődőkkel.

A programnak a csongrádi Művelődési Központ és Városi Galéria ad otthont. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb