Kikapcs

Megérkezett az első 2022-es Szeged környéki gólya, Csólyospályos volt a leszállóhely

Első! Mármint, megérkezett az első Csongrád-Csanád megyei gólya, amely Forráskút és Csólyospálos között landolt Árpád nevű olvasónk tudósítása alapján. Tavaly már március 7-én befutott az első, akkor a Horgosi úton csípte el Sanyi nevű olvasónk a Vadkerti tér egyik madarát, az idén egy kicsit tovább, március 19-ig kellett várni az első fehér gólyára (Ciconia ciconia):

KELE VOLT AZ ELSŐ 2022-ES GÓLYA, SOMOGY MEGYÉBEN

Az ország első 2022-es gólyája már extrém korai időpontban, január 24-én hajnalban befutott, a Kele névre keresztelt madár Vörs településen landolt. A Somogy megyei község számára sokáig Charlie biztosította az elsőséget, a gólya 2011-ig 14 éven keresztül volt az első hazatérő. A Tüskevár ABC mellett található fészekbe 2020-tól Kele, Charlie egyik fiókája, ismét a tavasz első hírnökeként vette birtokba a családi fészket – áll a község közleményében.

A gólyát, ahogy az ABC-t is, Fekete István emlékére nevezték el, ugyanis az író közvetlenül a fészek mellett, a vörsi templomba járt az Úrnapi misére. Kele általában február elején szokott érkezni, a helyieket meglepte korai érkezése.

P.S.: bár Csólyospálos hivatalosan Bács-Kiskun megye, viszont a gólya Árpád beszámolója szerint Forráskút és Csólyospálos között landolt, mi inkább Csongrád-Csanád megyei sikernek tudjuk be a dolgot. Szóval, gólya, Isten hozott mifelénk! Árpád, köszi a fotót!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: make-up
'Fel a tetejéhez' gomb