Közélet

Bombafenyegetést jelzett egy civil gép, ismét riasztották a Gripeneket

A hétfői riasztást követően ismét a magyar Gripenekre volt szükség szombat késő éjjel, a Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint bombafenyegetés miatt kellett riasztani a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó gépeit egy Grúziából Lengyelországba tartó civil Airbus A-321-es repülőgép miatt – írja az MTI.

Mint írták, a gép a román légtérben közlekedett, amikor bombafenyegetést jelzett a polgári légiirányítás felé. Az utasszállítót a román légierő gépei a román-magyar határig kísérték, ahol a feladatot a NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központjának riasztása alapján átvették a Magyar Honvédség vadászgépei.

A Gripenek a határig kísérték a repülőt, annak magyar légtérből történő távozása után a feladatot a szlovák légierő vette át. A Gripenek ezt követően még rövid ideig a légtérben maradtak, majd visszatértek a kecskeméti bázisra.

MÁRCIUS 15-ÉN ÍRTUK: SZEGED FELETT KÍSÉRTÉK KI AZ ORSZÁGBÓL A BOMBAGYANÚS AIRBUS-T A GRIPENEK

Riasztották a Magyar Honvédség légvédelmi készültséget ellátó Gripenjeit hétfő kora délután egy Belgrád-Moszkva útvonalon haladó, szerb lajstromjelű, civil Airbus A-319-es repülőgép miatt – közölte a Honvédelmi Minisztérium az MTI-vel hétfő késő délután. A Flightradar24 szerint a gépek pont Szeged felett kísérték ki az Airbus-t az országból.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: this website
'Fel a tetejéhez' gomb