Kikapcs

Szeged365 reboot: ezek a szegedi fesztiválok már biztos, hogy visszatérnek 2022-ben!

Március elején Gulyás Gergely bejelentette, hogy kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó – többek között a rendezvények szervezését is nehezítő – szabályokat, a hír hallatán pedig gyakorlatilag egy csapásra ébredt fel Csipkerózsika álmából a komplett szegedi fesztiválpiac. Az ünnepi hosszú hétvégén már jött is az utoljára 2019-ben megtartott Toros Pálinkafesztivál, világsztárfellépő-bejelentésekkel szőnyegbombázott a SZIN, pénteken pedig befutott az újabb jó hír: a Szegedi Borfesztivállal párhuzamosan, két év kihagyás után becsekkolt a Szegedi Hídivásár is. Örömünkben fogtuk magunkat és összeállítottuk a 2022-es szegedi rendezvénynaptárat, benne azokkal az eseményekkel, amelyek már szinte biztos, hogy meg lesznek tartva, időrendi sorrendben.

Röviden, így fest az eddigi repertoár:

  • 2022. április 29 – május 1.: Szegedi Majális (Erzsébet liget, Újszeged)
  • 2022. május 13 – május 22.: Szegedi Borfesztivál és Szeged Napja Ünnepségsorozat (Széchenyi tér, Klauzál tér, Dugonics tér, Dóm tér)
  • 2022. május 21-22.: Szegedi Hídivásár (Belvárosi híd és Oskola utca)
  • 2022. június 3-4-5.: Deja Vu Fesztivál x Arash, Basshunter, Cascada, Lou Bega, Masterboy, Las Ketchup, Alex Gaudinho (Újszegedi Partfürdő)
  • 2022. augusztus 19 – 21.: Államalapítás Ünnepe 2022 (Széchenyi tér)
  • 2022. augusztus 24-27.: Szegedi Ifjúsági Napok x Jason Derulo, Rag ‘n Bone Man, Alle Farben (Újszegedi Partfürdő)
  • 2022. szeptember 2-4.: Szegedi Nemzetközi Tiszai Halfesztivál (Huszár Mátyás rakpart és Újszegedi Partfürdő)
  • 2022. szeptember 14 – szeptember 18.: Bortér (Dóm tér)
  • 2022. november 25 – december 23.: Szegedi Karácsonyi Hetek (Széchenyi és Dóm tér)

A lista persze – tekintve a 2020-as és 2021-es év eseményeit – még nem betonbiztos, egy újabb, nem várt járványhullám bármikor keresztülhúzhatja a szervezők számításait. A fenti listában lévő, már bejelentett események mellett már gőzerővel tervezik a Gerilla Gourmet, a Szegedi Paprikashow és Chili Weekend időpontjait, továbbá legutóbbi megkeresésünkkor még nyitott tétel volt a Hungarikum Fesztivál megtartása is. Kérdőjeles az éveken át november végére tett Mangalica Fesztivál és az Anna and the Barbies szervezésében indított, ópusztaszeri Hello Ugar is, azonban, szintén pár kilométerre Szegedtől ígéretesnek tűnik a Magyar Sziget, az utóbbi többek között a Tankcsapdával és Kowalsky-ékkal tér vissza júliusban.

Ha minden jól megy, 2022 nyarán ismét Szeged lesz az ország legszeretnivalóbb fesztivál-városa.

Vonatkozó, legutóbbi cikkeink a témában:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb