Sport

Kitiltották az orosz és belarusz úszókat a 2022-es, Szegeden is zajló vizes világbajnokságról

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) szerdán döntött az orosz és fehérorosz sportolók kitiltásáról, így nem jöhetnek a 2022-es, részben Szegeden is zajló budapesti világbajnokságra. A határozatban továbbá arról is döntött a FINA, hogy a nemzetközi szövetség a kazanyi rövid pályás világbajnokságnak is új helyszínt keres.

A Telex szerint az orosz szövetség úgy reagált a FINA határozatára, hogy az idén egyetlen FINA-eseményen sem vesznek részt a sportolói. A nemzetközi szövetség a kazanyi rövid pályás világbajnokságnak új helyszínt keres, a decemberi időpont változatlan maradt. A FINA ismét jelezte, a leghatározottabban elítéli az oroszok invázióját, és igyekszik segítséget nyújtani az ukrán úszóknak, műugróknak, szinkronúszóknak. A szervezet mindezek mellett azt is közölte, hogy az olimpiai bajnok Jevgenyij Rilov ellen vizsgálatot indít, mert részt vett a Luzsnyiki Stadionban tartott háborúpárti nagygyűlésen, amin Vlagyimir Putyin elnök beszédet mondott.

SZEGED IS OTTHONT AD A VB-NEK

A vizes sportok nemzetközi szövetségének februári bejelentését követően Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke közölte a jó hírt, hogy június 18. és július 3. között a sportág mérkőzéseit nemcsak Budapesten, hanem Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le. Erről itt írtunk bővebben:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: duurzaam speelgoed
'Fel a tetejéhez' gomb