Közélet

Szijjártó Péter Szegedről jelentkezett be: “Márki-Zay és az ukrán elnök megegyezett, hogy fegyvereket kapjon Ukrajna”

Szegedről élőzött Szíjjártó Péter, aki az amerikai HTEC Group informatikai, fejlesztő- és szolgáltató központjának megnyitását jelentette be kedd délelőtt. A külgazdasági és külügyminiszter a beruházás bejelentését követően egy újabb videóval jelentkezett, szintén Szegedről, benne egy nagyon masszív tétellel, a politikus egyenesen azt mondta, hogy – a tegnap egyébként pont a Klauzál téren kampányrendezvényt tartó – Márki-Zay Péter és Zelenszkij ukrán elnök megegyezett, hogy fegyvereket kapjon Ukrajna, ha a baloldal nyer most vasárnap.

Dupla hír következik, egyetlen cikkbe sűrítve.

SZEGEDEN NYIT KÖZPONTOT A MESTERSÉGES INTELLIGENCIA NAGYÁGYÚJA

A mesterséges intelligencia fejlesztésében nagyágyú HTEC Group négy magyar városban, Szegeden, Budapesten, Debrecenben és Pécsett nyit központot,

  • a beruházás 4,7 milliárd forintba kerül,
  • ebben a kormány 700 milliós segítséget nyújt.

Az amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat a 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban. A cég IT-központot hoz létre Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen. Az állam által 700 millió forinttal támogatott beruházással a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős egységet állítanak fel a tervek szerint.

A HÉT LEGDURVÁBB VIDEÓS BEJELENTKEZÉSÉRE CSAK KEDDIG KELLETT VÁRNI – ÉLŐBEN SZEGEDRŐL

“Ha az országgyűlési választáson a baloldal nyerne, azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat és azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat” – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videóban, melyet szegedi látogatása során vett fel.

Szijjártó Péter egyenesen azt mondta: a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter egy Twitter-bejegyzésben üzent Ukrajna elnökének, világossá téve azt, hogy “megegyeztek”.

A külügyminiszter szerint a felek megegyeztek abban, hogy ha Magyarországon a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, valamint azonnal megkezdenék a fegyverszállításokat is Ukrajnába, hozzátéve, a Twitter-üzenet világosan alátámasztja az összes eddigi információt, amely szerint ez a megegyezés megszületett. Szijjártó Péter szerint ha ezt a megegyezést végrehajtják, ha megkezdik a fegyverszállítást Ukrajnába és megszavazzák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, akkor annak azonnali és rendkívül súlyos következményei lesznek Magyarországra nézve is.

A külgazdasági és külügyminiszter kifejtette: a fegyverszállítások azonnal háborúba sodornák Magyarországot, hiszen azok katonai célpontot jelentenek. A kőolaj- és földgázszállításra vonatkozó szankciók megszavazásával pedig az üzemanyagellátást, a fűtést és azt veszélyeztetnék, hogy Magyarország gazdasága a leállás szélére kerül.

A politikus videós bejelentkezését IDE kattintva tudod megnézni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb