Kikapcs

Csillagbázis-avató lesz Szegeden, 1.7 milliót nyert a Kutyáktól a Csillagvizsgáló csapata

“Naptávcső a Napfény Városában! Bolygóösvény! A Nagytávcső nagy felújítása!” – írta péntekre, Szegedre meghirdetett Facebook eseményében a Magyar Kétfarkú Kutyapárt. Mivel nem tudtuk eldönteni, hogy a Szegeden virító “örök élet + 20 év” táblákhoz és a Móra Ferenc Múzeumhoz meghirdetett “Ingyen Sör Fesztivál” – hoz hasonló politikai ökörködésről van szó, vagy esetleg tényleg az van, hogy pénzt nyert a Szegedi Csillagvizsgáló, rákérdeztünk az illetékeseknél.

Komoly a dolog, tényleg “csillagbázist” avatnak holnap Szegeden.

KORÁBBAN ÍRTUK: RÁJÁRT A RÚD A SZEGEDI CSILLAGVIZSGÁLÓ CSAPATÁRA

Még februárban tépte le a vihar a Szegedi Csillagvizsgáló kupoláját, amely alaposan feladta a leckét az üzemeltetőknek.

Ha a viharkár nem lett volna elég, a távcsövük is felújításra szorult már, az utóbbihoz pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt pályázatának indultak el. A parlamenti küszöb szélén táncoló poénpárt a megmaradt kampánypénzeinek elköltésére a “Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alap” 150 millió forintot oszt szét.

1 MILLIÓ 750 EZER FORINTOT KAPTAK A KUTYÁKTÓL

Barna Barnabással, a Szegedi Csillagvizsgáló Alapítvány munkatársával Fülöp Tímea kolléganőnk beszélt, mint a szakember elmondta, valóban arról a kampánypénzről van szó, amire pályázatot hirdetett a Kétfarkú Kutyapárt. 1 millió 750 ezer forintot nyertek, mely keretében 3 projekt valósulhat meg:

  • az egyik a naptávcső, amit a múlt héten fel is avattak már az Agórában,
  • a másik része az összegnek a felújítandó kupolába kerülő távcső felújítására megy,
  • a harmadik projekt pedig egy hatalmas bolygóösvény létrehozása infó-poszterek segítségével.


Mint megtudtuk, április 1-én délutántól kezdve többek között Naprendszer-túrával, nappali- és éjszakai távcsöves bemutatóval, valamint asztrofotózással várják a vendégeket, mindezt rengeteg csillagászati tudással és klassz beszélgetésekkel, lelkesedéssel és persze belépő-mentesen.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb