MindenmásVideo365

Hídról akart az autók közé ugrani egy nő, a közutasok siettek megmenteni (videóval, 18+)

A Magyar Közút mérnökségének munkatársai hófogó hálók beszedésére indultak múlt pénteken, amikor útközben arra lettek figyelmesek, hogy egy fiatal nő az M0-s autóút egyik hídjának szalagkorlátján kívül áll és mintha le akarna ugrani a száguldó autók közé – írja közleményében a Magyar Közút. Hívásukra a közutas diszpécserszolgálat a helyszínen található forgalomfigyelő kamera képei alapján ezt azonnal megerősítette. Ezért a közutasok a saját testi épségüket is kockáztatva mindent megtettek, hogy megállítsák a felüljáró alatti keresztforgalmat, ezzel is mérsékelve a közvetlen életveszélyt.

Az M0-ás autóút 63-as kilométerszelvényében történt március 25-i, múlt pénteki esetet a Magyar Közút forgalomfigyelő kamerái rögzítették, az erről készült videó megtekintését csakis 18 év feletti olvasóink számára ajánljuk:

A felvételen jól látható, hogy a mérnökség kollégái elszántan vágnak át a gyorsforgalmi úton és másznak át a szalagkorláton, hogy minél előbb megállíthassák a forgalmat, megelőzve ezzel az esetleges tragédiát. A rendőrség percek alatt kiérkezett, ami pedig sokat segített, hogy a fiatal nő nem egyedül volt, a hozzátartozói mögötte álltak és szerencsére végül sikerült rábeszélniük, hogy szálljon vissza az autóba.

Mindössze négy perc telt el aközött, hogy a közutasok észlelték a veszélyt és végül szerencsésen visszamászott a fiatal nő a szalagkorláton belülre. 

A Magyar Közút az eset kapcsán szeretné felhívni minden mentális és lelki nehézséggel küzdő ember és hozzátartozói figyelmét, hogy van más kiút is a nehéz helyzetekből. Az alábbi weboldalon rengeteg hasznos információ érhető el, az oldal kezelői este 7 és reggel 7 óra között ingyenesen és anonim módon is hívhatóak a +36-80-505-390-es telefonszámon, valamint a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségéhez is bátran fordulhatnak segítségért az érintettek a 116-123-as számon, illetve a IDE kattintva is. 

SZEGEDEN AZ ÉV ELEJÉN TÖRTÉNT HASONLÓ, SAJNOS TRAGÉDIÁVAL VÉGZŐDÖTT AZ ESET

Szegeden utoljára január végén történt hasonló, ebben az esetben sajnos nem sikerült megmenteni az illetőt.

Ha úgy érzed, lelki segítségre szorulsz, vagy van olyan ismerősöd, aki veszélyben van, azonnal kérj segítséget! Hidd el, mindig van megoldás, mindig van, aki meghallgat:

  • Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége
    +36-1-116-123
  • Kék Vonal gyermekkrízis alapítvány
    +36-1-116-111
  • Akik interneten segítenek:
    www.sos505.hu és www.chat.kek-vonal.hu
    E-mail címek, ahová írásban fordulhatsz:
    [email protected]
    [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb