Kikapcs

“Egy nagyon tiszta lelkű és jó embert ismertem meg a személyében” – kiskunfélegyházi lószakértő tréningezi Henry Cavill-t a Vaják forgatásán

Három évvel ezelőtt indult a Vaják című sorozat, ami azonnal meghódította a közönséget. A rajongók nagy örömére a mai napon megkezdődött a produkció harmadik évadának is a forgatása a szlovéniai hegyekben, ahol a főszereplő Ríviai Geraltot alakító Henry Cavill-t a felkészülésben a kiskunfélegyházi, kiemelkedő filmes tapasztalattal bíró lószakértő, ifj. Juhász László segíti, aki az előző évadok folyamán is együtt dolgozott a neves színésszel, így baráti kapcsolat alakult ki közöttük az évek alatt. A forgatásról és Henry Cavill-hez fűződő barátságáról Juhász Lászlót kérdeztük.

JUHÁSZ LÁSZLÓ MÁR TÖBB VILÁGSZTÁRRAL DOLGOZOTT EGYÜTT

Ifj. Juhász László a vérében hordozza a lovak iránti szeretetet, hiszen édesapja négyesfogathajtó világbajnok. László az ő nyomdokaiba lépve először fogathajtó versenyeken tört a csúcsra, majd 2003-ban csöppent bele a filmes világba, ahol kaszkadőr lovasként, hajtóként, mára pedig már lószakértőként erősíti a filmes stábokat. Olyan ismert színészekkel dolgozott együtt, mint Orlando Bloom, Johnny Depp, vagy éppen Jamie Foxx. László neve olyan filmekhez fűződik, mint a Mennyei királyság, a Karib-tenger kalózai, Jack, az óriásölő, a Hófehér és a vadász, de az igazi áttörést a Ben-Hur hozta el számára. Most pedig a nagy népszerűségnek örvendő Vaják című sorozatban Henry Cavill mellett dolgozik, már az első évad óta, amit Magyarországon forgattak.

HENRY NAGYON JÓL MEGTALÁLJA A HANGOT A LOVAKKAL

László elmesélte, amikor megismerkedett Henry Cavill-el, a színész 10-12 éves kihagyás után ült először lóra, így a felkészítését mondhatni teljesen a nulláról együtt kezdték el. Henry pedig teljes odaadással, alázattal készült a szerepre, egész napokat töltött az állatok között és ápolta a lovakat. ” Olyan szintű közeli kapcsolatba került a lovakkal, ami a legtöbb színészről nem mondható el és kialakult egy nagyon jó baráti viszony közöttünk” – mesélte László.

Ma ismét találkoztam ló barátommal, Hectorral, és emberi barátommal, Lászlóval! Egy jó kis hegyi lovaglás után Hector megmutatta, hogy mit tanult az elmúlt időszakban, ígéretesnek tűnik” – írta Facebook posztjában a színész.

LÁSZLÓ ÉS HENRY AZ ELSŐ ÉVAD ÓTA RENDSZERESEN TARTJA A KAPCSOLATOT

László és Henry barátságuknak köszönhetően a forgatásokon kívül is havi szinten beszélnek, tartják a kapcsolatot, amikor Magyarországon forgatták az első évadot a munkán kívül is csináltak közös programokat, például eljártak együtt vacsorázni, felfedezték Budapest nevezetességeit. “Henry egy nagyon közvetlen ember. Elég sok színésszel dolgoztam együtt, de talán ő az, aki leginkább a földön jár és abszolút nincsenek hollywoodi sztárallűrjei. Egy nagyon tiszta lelkű és jó embert ismertem meg a személyében” – árulta el László.

HENRY EGYÁLTALÁN NEM HASZNÁL LOVAS DUBLŐRT

László azt is elárulta, Henry-nek nincsen lovas dublőre, az első évad forgatásán úgy ment oda a kiskunfélegyházi szakemberhez, hogy úgy meg akar tanulni lovagolni, hogy ne kelljen lovas dublőrt alkalmaznia a jelenetekben. Hector, Henry jelenlegi lova már a második évad óta szerepel a sorozatban és ahogy László mesélte, már akkor látni lehetett, hogy színész és ló között kialakult egy különleges kapcsolat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb