Smart Szeged

Jól halad a balesetveszélyes makói csomópont átépítése: a körforgalomban kész az aszfaltozás, és az új közvilágítás

Átépül Makó egyik balesetveszélyes csomópontja. A 430. sz. főút és a 4432. j. út nagy forgalmat lebonyolító kereszteződése négyágú körforgalommá épül át, így 2022 nyarától biztonságosabbá válik a csomópont az ott közlekedők számára – írtuk meg még tavaly októberben, most pedig kiderült, hogy a kivitelező már a teljes körforgalom aszfaltozási munkálataival elkészült.

Jól haladnak a makói csomópont átépítési munkái – írja a NIF Zrt. a közösségi oldalán. A beruházásában a 430. sz. főút és a 4432. j. út nagy forgalmat lebonyolító kereszteződése négyágú körforgalommá épül át, így biztonságosabbá válik a csomópont az ott közlekedők számára. A kivitelező DÉLÚT Kft. már a teljes körforgalom aszfaltozási munkáival elkészült, emellett beüzemelték az új közvilágítást is. Mint kiderült, április végéig kiépítik a teljes csomópont forgalomtechnikáját, illetve a befejező munkákat is elvégzik a körforgalom környezetében. A forgalomba helyezési eljárás megkezdését az előzetes határidő előtt, már 2022 májusában elindítják. A vállalat mindezek mellett posztjában megköszönte a közlekedők türelmét is.

HATÉKONYABB ÉS BIZTONSÁGOSABB LESZ A KÖRFORGALOM

Farkas Éva Erzsébet, Makó város polgármestere korábban elmondta: 2019-ben született kormányhatározat arról, hogy ez a beruházás bekerüljön a kiemelt közlekedésbiztonsági beruházások közé. Időközben az engedélyes és a kiviteli tervek is elkészültek. Az építkezés pedig októberben elkezdődött. A polgármester kihangsúlyozta, hogy a körforgalom így hatékonyabb és biztonságosabb lesz a helybeliek számára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb